TGRT Haber'in Mesut Yılmaz paylaşımına tepki yağdı

TAKİP ET

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefat haberini, burnu kırıldığı dönemki videosunu ekrana getirerek son dakika gelişmesi olarak duyuran TGRT Haber'e Mesut Yılmaz sevenler tepki gösterdi.

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi (ANAP) Eski Genel Başkanı Ahmet Mesut Yılmaz'ın İstanbul Şişli'de bulunan ve tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'nde 73 yaşında hayatını kaybetmesi başta Rizeli Hemşehrileri olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu.

Yılmaz'ın vefat haberini son dakika gelişmesi olarak ekranına taşıyan TGRT Haber, Mesut Yılmaz'ın 1996 yılında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bir otelde yumruklu saldırıya uğrayarak burnunu kırması olayı sonrası yüzü bandajlı haldeki görüntülerini ekrana getirdi.

TGRT Haber'in bu görüntüyü bilerek kullanarak eski bir Başbakan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştığı yorumları yapan başta Rizeli vatandaşlar TGRT Haber'e sosyal medya hesapları ve kanalın iletişim adresleri üzerinden tepki gösterdiler.

Yapılan bazı yorumlar şöyle;

"Hayatım boyunca her adımda duygularımla hareket ettim...Belki şu fotoğrafa sessiz kalabilirdim ama benim hemşehrim olduğu için değil, aldığımız terbiye gereği böyle bir vefat haberi sunuş şekline sessiz kalmayı samimiyetsizlik olarak görüyorum. Eski bir başbakanı, bu fotoğrafını paylaşarak itibarsızlaştırmak isteyen ziyniyeti ölene kadar da red edeceğim. Kim olursa olsun bu gün mesut yarın recep diğer gün kemal öbür gün mehmet.. bu kadar adileşilmez."

"Bu resmi Son Dakika Haberi Geçen Anlayış Şerefsizdir, Namussuzdur. Bugün bunu ’Rahmetli Mesut Yılmaz’a yapanlar yarın kime yapıcakları malumdur. Bir an önce hesabı sorulmalıdır"

"TGRT Haber Bu ülke için bakanlık, Başbakanlık yapmış bu fotoğrafla son dakika haber olarak yayın yapmanız sizin tarafsız, doğru haber anlayışına sığar mı, millete kin ve nefret aşılıyorsun. Bu millet bunun hesabını size sorar merak etmeyin."