TGB Rize'den 19 Mayıs yürüyüşü

TAKİP ET

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Rize Şubesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde gençlik yürüyüşü düzenlenecek.

TGB Rize İl Başkanı Mehmet Büyükdemir yaptığı açıklamada, “Rize’nin tüm Vatanseverlerini 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Yürüyüşüne çağırıyoruz”dedi.

Türkiye Liseliler Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim İş Sendikası, Tek Gıda İş Sendikası, Vatan Partisi ve Demokratik Sol Parti temsilcilerinin katılacağı yürüyüşle ilgili açıklama yapan Büyükdemir, “Türk Milleti’ni yalnızca Anayasa’dan değil, tarihten silmeye kalkıyorlar. Adına bile tahammül edemedikleri Ulu Önderimiz Atatürk’e sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ortadoğu’yu kana bulayan Amerikan emperyalizminin güdümünde, ‘barış’ yalanlarıyla Türkiye’yi bölmeye; Türk’üyle, Kürt’üyle Türk Milleti’ni birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bu çabaları boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Türk Milleti’ni ayaklar altına aldırmamaya, emek ve gelecek hırsızlarını durdurmaya, hakkımızı almaya çağırıyoruz. Bizi mahvetmeye çalışan emperyalizme karşı; bölücü ve gerici Yeni Türkiye tuzağına geçit vermemeye, bağımsızlığımızı ve gün geçtikçe kısıtlanan özgürlüğümüzü sağlamaya, birliğimizin harcı olan kardeşliğimizi savunmaya çağırıyoruz.” dedi.

Yürüyüş 19 Mayıs Salı günü saat 14.30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde başlayacak.