TFF'den Altyapı Ligleri ile ilgili kötü haber

TAKİP ET

Kovid-19 salgını nedeniyle bu sezon oynatılamayan Gelişim Ligleri ve diğer Altyapı Ligleri ile ilgili TFF tarafından kötü haber geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda U19 Gelişim Liglerinin 13 Mart tarihinde başlatılacağını açıklarken, diğer alt ligleri, kadın ve futsal liglerini ise ikinci bir karara kadar oynatmama kararı aldı.

TFF'den yapılan açıklamada, daha önce Süper Lig'in ikinci devresiyle birlikte oynatılmaya başlanacağı yönünde karar alınan Süper Lig ve TFF 1. Lig U19 Ligleri ile U19 Gelişim Liglerinin başlama tarihinin, Kovid-19 salgını şartları nedeniyle 13 Mart tarihine ertelendiğini duyurdu.

Yapılan toplantıda U14, U15, U16 ve U17 Gelişim Ligleri, Kadınlar 1. Ligi, Kadınlar 2. Ligi, Kadınlar 3. Ligi, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası ve TFF Futsal Ligleri müsabakalarının ise Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanacak tedbirler ve genelgelerde belirtilen sağlık tedbirlerinin alınamayacağı ve insan sağlığı ile ilgili ciddi riskler oluşabileceği gerekçesiyle, bu liglerle ilgili planlamaların ikinci bir tarihe kadar ertelendiğini açıkladı.