Tescillenen Rize Simidi'nin tanıtımı yapıldı

TAKİP ET

Rize Belediyesi tarafından tescil ettirilen, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verilen 'Rize Simidi' bilgilendirme programı Tuzcuoğlu Memişağa Parkında gerçekleştirildi.

Mahreç İşareti No: 410 olan Rize Simidi’nin bir marka olması için bir çok çalışmanın yapıldığını ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bölgenin önemli değerlerinden olan Rize Simidi’nin artık Rize’nin bir markası olarak anılacağını ifade etti.

“BASTON EKMEĞİMİZ DE TESCİLLENDİ”

Memişağa Parkında toplanan vatandaşlara “Baston Ekmeği”nin de tescillendiği müjdesini veren Belediye Başkanı Kasap, "Rizemizin diğer bir markası olan Baston Ekmeği tamamen Rize’ye ait bir ekmek türüdür. Hem yapılışı hem de pişirilmesi bakımından diğer ekmeklerden farklıdır" diyerek Mayıs ayında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belgesinin verileceğini belirtti.

Başkan Kasap, Rize Simidi’nin marka olmasında katkıları bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ali Güvelioğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, Rize’nin unutulmaya yüz tutmuş değeri olan armonika eşliğinde herkesi horana davet etti.

Konuşmaların sonunda Rize Simidi Üretimi yapan Fırıncılara marka tescil belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Rize Simidi Tanıtım Etkinliğine Rize Valisi Kemal Çeber, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kurum Müdürleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.