Tereyağın İnsan Sağlığına Faydaları

TAKİP ET

Tüm dünya ülkelerinde tüketimi yapılan tereyağı ülkemizde en fazla kullanılan yağ türlerinden birisidir.

Direnç verici özelliği  ile bilinen bu yağ türü, belirli ölçülerde tüketildiğinde insan sağlığına büyük bir fayda sağlamaktadır. Yemeklerde lezzet verici olarak kullanılan tereyağı, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden de birisidir.

Binlerce yıldır tüm dünyada kullanılan tereyağı Eski Mısır’da ilaç olarak kullanılırdı. Yaraları iyileştirici özelliği ile de bilinen tereyağı göz sağlığı, mide sağlığı ve kas sağlığı için de oldukça büyük bir öneme sahip. Yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan bu yüksek besin değeri olan gıda, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hakiki süt ile üretildiğinde tüm sporcuların en iyi tükettiği gıdalar arasındadır. Spor yapmadan önce kullanıldığında daha zinde bir şekilde spor yapmayı sağlayabilen bu besin çocuklarda kemik gelişiminin hızlanmasını sağladığı için boy uzamasına da yardımcı olarak uzman çocuk doktorları tarafından çocukların tüketmesi için tavsiye edilen bir besindir.

Tereyağın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Ortalama olarak günlük bir yemek kaşığı kadar tüketmek insan sağlığına büyük fayda sağlamaktadır. Bir yemek kaşığı kadar tereyağında bile yüksek oranda A, D, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. B 12 vitamini açısından da zengin olan bu besin, kardiyologlar tarafından kalp hastalarına gün içinde bir miktar tüketilmesi önerilen yağ ürünlerindendir. Tereyağının insan sağlığına faydaları nedir?

· Enerji verir ve iştahsız çocuklarda iştahlarının açılmasını sağlar.

· Göz sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır.

· Beyin sağlığını korur, ileriki yaşlarda Alzheimer ve demans gibi unutkanlık hastalığına yakalanma riskini azaltır.

· Kemik sağlığını kuvvetlendirdiği için yaşı ilerlemiş kişilerde en güzel kalsiyum takviyesi olarak kemik ağrılarının önüne geçer.

· Çocuklarda derslerine odaklanma sorununa en büyük çaredir.

· Diyet listelerinde mide ve bağırsak sistemini korumak için mutlaka bulundurulması gereken besinlerden birisidir.

· Bağırsakların rahatlıkla çalışmasını sağlar.

· Sindirim sistemini kuvvetlendirir.

· Kolesterol düşüklüğü için bulunmaz bir nimet olan tereyağı, düşük kolesterol seviyesi olanlar tarafından daha bol tüketilmesi gerekir.

· Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, hastalıklara karşı koruyucu özelliği ile bilinen besinler arasındadır.