Tepe: Kadına yönelik şiddet ülkemizde önemli bir sorun!

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "Maalesef ülkemizde kadına yönelik şiddet hala önemli bir sorun olmaya devam etmektedir." dedi.

Rize'de "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanlarının Rolü” eğitimi verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve kız çocuklarının fiziksel ve ruhsal sağlıklarında olumsuz etkiler oluşturması nedeniyle bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade ederek, “Maalesef ülkemizde kadına yönelik şiddet hala önemli bir sorun olmaya devam etmektedir." dedi.

Verilen eğitimle ilgili ilgili bilgi veren Tepe, şiddetin tanısının konulması açısından şiddetle karşılaşan kadınların ilk temas ettiği kişinin sağlık çalışanları olduğunu söyleyerek, "Şiddet gören kadınlarımızın karşılaşacağı şiddetten koruma, güvenlik duvarı oluşturmalarında ve destek alacağı kurumlara yönlendirilmelerinde sağlık personellerimiz büyük rol oynamaktadır. Bu bağlamda tüm sağlık personellerinin, diğer kamu kurumlarının ve halkın kadına yönelik şiddet konusunda daha bilinçli olmaları böyle eğitimlerle birlikte sağlanması planlanmıştır.” diyerek sözlerini tamamladı.