Temel İhtiyaç Desteği Kredisi için başvuru yapmak

TAKİP ET

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında orta ve düşük gelir grubunda yer alan vatandaşlar için hazırlanan Temel İhtiyaç Desteği Kredisi için başvurular devam ediyor.

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere karşılık binlerce esnaf ve vatandaş için Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında destek açıklandı.

Bunlardan biri olan Temel İhtiyaç Desteği Kredisi için başvurular 01 Nisan 2020 tarihinden itibaren başladı ve vatandaşlar Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası internet şubeleri ile Mobil Şubeler aracılığıyla krediye başvuru yapabiliyorlar.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Nedir? Kimler Başvuru Yapabilir?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyası kapsamında hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan vatandaşlar, 10.000 TL'ye kadar 6 ayı ödemesiz 36 ay yüzde 0,49 faiz oranıyla krediden yararlanabilecekler.

5.000 TL, 7.500 TL ve 10.000 TL olmak üzere 3 farklı seçeneği bulunan Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi'nde 6 ay geri ödeme bulunmazken, kredi kullanıcıları 30 ayda aldıkları borcu bitirme imkanına sahip olacaklar.

Krediden takipte borcu bulunmayan, açık takipte çeki olmayan ve her haneden bir kişi yararlanabilecek.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyası kapsamında örneğin 10.000 TL kredi kullanan vatandaşlar, 6 ay sonra ödemeye başlayıp aylık 376 TL taksitlerle 11.280 TL toplamda geri ödeme yapmış olacaklar.

Eğer 7.500 TL kredi kullanıldıysa yine 6 ay geri ödemesiz dönemin ardından 30 ay boyunca ayda 282 TL taksit olmak üzere 8.460 TL geri ödeme yapılacak.

Kampanya kapsamında 5.000 TL kredi kullanan vatandaşlar ise ödemesiz 6 aylık dönemin ardından 30 ay boyunca aylık 188 TL taksit ödeyerek toplamda 5.640 TL geri ödeme yapmış olacaklar.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasına Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın internet siteleri üzerinden ve Mobil Şube uygulamalarından başvurulabiliyor.

Dilerseniz Vakıfbank üzerinden yapacağınız kredi başvurunuzu SMS atarak da gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun için DESTEK yazıp TC Kimlik numaranızı ve HANE gelirinizi aralarında boşluk bırakarak yazıp 5724’e SMS atabilirsiniz.

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Başvuru Sonuçları Ne Zaman açıklanır?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyası için başvuru yapan vatandaşların sonuçları 10-17 Nisan tarihleri arasında sonuçlanarak başvuru yapan vatandaşlara sonuçlar SMS mesajları ile bildirilecek.

Kredi kullanmaya hak kazanan vatandaşlar, şubeye gitmeden başvuru yaptıkları bankaların ATM'leri üzerinden kredilerini çekebilecekler.