Telekomspor: 5 - Hamzabeyspor: 0

TAKİP ET

Rize 1. Amatör Küme B Grubu 5. Hafta karşılaşmasında evinde Hamzabeyspor'u konuk eden Telekomspor, her iki yarıda attığı gollerle sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Ekrem Orhon Stadında oynanan ve Hakem Osman Tüfekçi tarafından yönetilen karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 ev sahibi Telekomspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın 22’nci dakikasında Selçuk’un ortasında yerden seken topu kafasıyla filelere gönderen Metehan Telekomspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın 31’inci dakikasında ise Murat’ın ortasında seken topu bu kez filelere gönderen Sait takımını 2-0 öne geçirerek aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarı da konuk ekip Hamzabeyspor ataklarından sonuç alamazken, baskısını devam ettiren Telekomspor 60’ıncı dakikada İbrahim’in pasında Nuri’nin golü ile skoru 3-0’a taşırken golden bir dakika sonra ise yine Nuri kale önünde yaşanan karambolde topu yeniden filelere göndererek kendisinin ikinci, takımının ise 4’üncü golünü kaydetti. 65’inci dakikada ise İbrahim topu filelere göndererek skoru 5-0’a taşıdı. Golden sonra hakeme itirazlarını sürdüren Hamzabeyspor Yöneticisi Halil Yetimoğlu, Hakem Osman Tüfekçi tarafından saha dışına gönderildi. Maçta kalan süre içinde başka gol sesi gelmezken Telekomspor, geçen hafta Çaykurspor karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetin telafisini gerçekleştirdi.

“NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”

Maçın ardından konuştuğumuz Telekomspor Teknik Direktörü Tahir Karafazlıoğlu, “Takımımız genç bir takım ve bu tür başarıları yakalayacağımızı adımız gibi biliyoruz. Sadece zamana ihtiyacımız var. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacağız. BAY geçtiğimiz haftanın ardından geçen hafta şansız bir mağlubiyet aldık. Bugün futbolcularımızın hepsi dişe diş bir mücadele sergilediler. Skor çok önemli değil, bugün yenilseydik bile en azından bu futbol kalitesiyle neler yapabileceğimizi görecektik. Golleri erken bulduğumuzdan dolayı rakip takım oyundan biraz erken düştü. İlk yarı golü bulana kadar daha mücadeleci geçti ve golü bulduktan sonra oyun kontrolünü elimize geçirdik. İkinci yarıya da sanki skor 0-0’mış gibi çıkarak oynadık ve gollerimizi sürdürdük. Güzel bir galibiyet oldu bizim için ve bu galibiyetimizi Kulüp Genel Başkanımız Salih Küçükaydın’a hediye ediyoruz. Hamzabeyspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

5. hafta sonunda puanını 7’ye çıkartan Telekomspor, grubunda 4’üncü sıraya yükselirken, 6 puanda kalan Hamzabeyspor ise 5’inci sıraya geriledi. Grupta 25 Kasım Pazar günü oynanacak olan 6. Hafta maçlarında Telekomspor, Ekrem Orhon Stadında saat 12.00’de 1 puanlı Alipaşaspor ile mücadele edecek. Hamzabeyspor ise saat 14.00’de 8 puanlı Çaykurspor ile karşı karşıya gelecek.

STAT: Ekrem Orhon

HAKEMLER: Osman Tüfekçi, Selahattin Altay, Savaşhan Özer

TELEKOMSPOR: Ömer Faruk Karanfil, Önder Korkmaz, Şafak Yavuz, Mahmut Altun (Sait 40. Dak), Metehan Büyük, İbrahim Yılmaz, İsmail Çolak (Enis 70. Dak), Cengiz Çolak, Murat Arslan (Hakan 73. Dak), Nuri Doğan, Alper Günay

YEDEKLER: Cihan Kotil, Hakan Yılmaz, Serkan Adıgüzel, Enis Akçe, Selçuk İslamoğlu, Dursun Ali Yılmaz, Sait Yılmaz

TEKNİK SORUMLU: Tahir Karafazlıoğlu

HAMZABEYSPOR: Okan Bakırcı, Ebubekir Daloğlu (Abdussamet 46. Dak), Haluk Kansızoğlu, Zafer Sofu, Coşkun Keskin, Osman Turgut, Hakkı Tarakçı, Fatih Demirel, Kadir Cevahir, Eren Torlak (Bekir 46. Dak), Hakan Doğan

YEDEKLER: Gökhan Keskin, Bekir Torlak, Abdussamet Albayrak

TEKNİK SORUMLU: Eray Alptekin

GOLLER: Metehan (22. Dak), Sait (31. Dak), Nuri (60. Dak, 61. Dak), İbrahim (65. Dak) (Telekomspor)

Haber: Turgay AYHAN