Tarım Bakanı'na göre de çay üreticisi memnun!

TAKİP ET

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın, çay ve çay üreticisinin soruylarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması amacıyla Meclise sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen cevapta, yaş çay alım fiyatının ve kota uygulamasının artırılmasına yönelik bir çalışmanın olmadığı ve açıklanan fiyatın üreticiler tarafından da kabul gördüğü belirtildi.

Çay Kanunu çıkarılması yönünde çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği cevapta, çay üreticilerinin açıklanan yaş çay fiyatı, belirlenen kota miktarı ve uygulanan alım programları doğrultusunda bir mağduriyetinin söz konusu olmadığı ifade edilerek, özel sektör fabrikalarının da hem peşin ödeme yaparak, hem de açıklanan yaş çay fiyatının da üzerinde çay alımı yapmaya başladıkları belirtildi.

İki yanıt da iktidar partisinin bakışını göstermektedir

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin tıpkı Mecliste "çayda sorun yok, üretici memnun" diyen AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak gibi üreticiyle dalga geçtiğini söyledi.

Başkan Deniz açıklamasında, “Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan'ın vermiş olduğu soru önergesine yanıt veren Tarım Bakanına göre Çay Üreticisi açıklanan çay fiyatlarından memnundur ve Çay alımlarında da sorun yoktur. AKP Milletvekili Osman Aşkın Bak da geçtiğimiz günlerde aynı yanıtı vermişti. Bu iki yanıt da İktidar partisinin bakışını göstermektedir. Bu bakış da şudur. Çay'da sorun yoktur, açıklanan fiyatlarda sorun yoktur. Vatandaşlarımız her şeyden memnundur” dedi.

AKP Hazırlamış Olduğu Çay Kanunu Taslağını Yayınlasın

Başkan Deniz, “Sayın Bakan cevabi yazısında Çay Kanunu çıkarılması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü yazmıştır. Bu demektir ki ellerinde bir taslak var. Buradan çağrı yapıyoruz elinizde ki Çay Kanunu Taslağını açıklayın. Kapalı kapılar ardında yapmış olduğunuz çalışmalar aynı şekilde Ali Bayramoğlu'nun çıkarmaya çalıştığı Çay Kanunu gibi hüsranla sonuçlanacaktır. Çay kanunu tüm tarafların katılımıyla hazırlanmalı herkesin benim sonunda da hepimizin diyeceği bir kanun olmalıdır. Hiç bir siyasi yapılanmanın sadece benim demeyeceği, herkesin ve hepimizin bizim diyeceğimiz bir kanun olmalıdır." ifadelerini kullandı.