Taban fiyattan çay almayan özel sektöre karşı Çay Grevi başlatıldı

TAKİP ET

Özel sektör çay firmalarının belirlenen taban fiyat altından üreticiden çay almasına tepki gösteren CHP Rize Gençlik Kolları çay grevi başlattı.

Hükümet tarafından belirlenen 3 Lira 27 Kuruş taban fiyat altından 2 Lira 70 kuruşa kadar fiyatlarda yaş çay alan ve hükümet fiyatından ise 1 yıl sonraya vade veren özel sektör çay firmalarına karşı CHP Rize Gençlik Kolları tarafından çay grevi başlatıldı.

Taban fiyatı altından yaş çay alan firmalara “Çayımızı satmıyoruz” duyurusu yapan CHP Rize Gençlik kollarından yapılan açıklamada: "Özel Sektöre Mahkum Değiliz, Çay Grevindeyiz!” ifadelerine yer verildi.

Taban fiyatta çay almadıkça özel sektöre çay satmayalım

CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özgür Kahraman, özel sektör firmalarının taban fiyatı uygulamadığını ve Çaykur'un uyguladığı kontenjan nedeniyle de üreticilerin özel sektöre mahkum edildiğini belirterek, "Masrafımız çayın bedelini karşılamıyor. Özel sektör ise bunu fırsat bilerek çayımızı tuz parasına almayı teklif ediyor. Özel sektörün tuz parasına mahkum değiliz! Üretici olmazsa özel sektör olmaz, üretici çay satmazsa, özel sektör yaşayamaz. O zaman fırsat ellerimizdedir. Birleşelim, bir olalım; Özel sektör taban fiyatta çay almadıkça özel sektöre çay satmayalım. Biz bir olursak başarırız. Taban fiyata uymayan özel sektöre karşı birlikte mücadele verirsek kazanırız. Bugünden itibaren özel sektör taban fiyatta çay alana kadar özel sektöre karşı çay grevindeyiz. Taban fiyat uygulana kadar özel sektöre çay satmıyoruz." şeklinde konuştu.