Söz Nişan Çiçekleri

TAKİP ET

Hayatın geri kalanını sonsuza dek değiştirecek, önemli dönüm noktalarından biri olan evliliğe giden yol oldukça zahmetlidir.

Tarafların görüşüp birbirlerini beğenmesinin ardından bir takvim çıkartılarak söz, nişan, kına gecesi ve nikâh için gün belirlenir. Bu süre zarfında ailelerin birbiriyle tanışması, iki tarafın da evlilik yolunda birbirine söz vermiş sayılması için ise söz kesilir.

Söz kesilme günü geldiğinde ise damat tarafı, eline güzel bir söz çiçeği alarak gelin evini ziyaret eder ve bu çiçeği hediye eder. Henüz damadı tanımayan kayınvalide ve kayınpeder de bu çiçeğin kalitesine, rengine, canlılığına ve büyüklüğüne bakarak damadın ilk notunu verir. Eğer damat çelimsiz, zayıf, solmaya yüz tutmuş bir çiçeği hediye almışsa baştan kırık not alacak ve olumsuz bir ilk izlenim uyandıracaktır. Daha sonra bu algıyı değiştirmek için ne kadar uğraşsa da nafile, olan olmuştur bir kere…

Bu durumun farkında olan damat adayları, kapı kapı çiçekçileri dolaşıp söz çiçeklerine bakıp güzel bir tercihte bulunmaya çalışıyorlar. Ancak en uygun söz çiçeğini seçmek yoğun ve meşakkatli bir süreçtir. Hiçbir masraftan kaçınmamayı göze almalı, karşı tarafın beğenisini kazanacak bir çiçeği tercih etmelisiniz. Orkide mi, gül mü almalı? Çiçek yapay mı, gerçek mi olmalı? Cam vazoda mı olsun, yoksa buket şeklinde mi? Bu soruların cevabını ararken bir hayli yorulacağınızı şimdiden söylemek gerekir.

Ancak teknolojinin gelişmesi ve internetin artık cep telefonlarımıza kadar girmesiyle birlikte çiçekçileri dolaşmaktansa internetten nişan çiçeği satın almak çok daha akıllıca bir tercih haline gelmiş bulunuyor.

cicekse.com adresini ziyaret eden kullanıcılar, çeşitli renk ve modellerdeki nişan çiçeklerine göz atıp beğendiklerini hızlıca sipariş edebiliyorlar. Bu sayede daha az çaba sarf ederek hayallerindeki çiçeğe kavuşmuş oluyorlar.