Sosyo-Ekonomik riskin azaltılmasının anahtarı, doğru bir kriz yönetimidir

TAKİP ET

Tüm Bürokrat ve İş İnsanları Derneği (TÜMBİAD) tarafından koronavirüs salgınının dünya ve Türkiye ekonomisine olası etkileri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

TÜMBİAD Başkan Mehmet Hüsrev, “Halk sağlığına ek olarak, sosyo-ekonomik riskin azaltılmasının anahtarı, doğru bir kriz yönetimidir. Kamu-Özel sektör ve STK’ların birlikte oluşturulacağı kriz yönetiminin, virüsün ekonomik etkilerinin en aza indirilmesinde çok önemli bir etki oluşturacağına inanmaktayız." dedi.

Kovid-19 sürecinde hükümet ve kamu kurumları ile ortak aksiyon almaya ve her türlü katkı vermeye daima hazır olduklarını ifade eden Başkan Hüsrev açıklamasında, “Bu süreçte devletimize olduğu kadar tüm iş dünyasına, işadamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Sosyo-ekonomik tedbirlerin alınması, devlet ve iş dünyasının ortak hareket etmesi, hiç şüphesiz yaşanan krizin etkilerinin en aza indirilmesinde ciddi bir faydası olacaktır." dedi.

Sürecin ilk başından itibaren AB ülkelerinde, devlet, iş dünya ve stk’ların ortak hareket etmesiyle birlikte virüsün ekonomik etkisinin en aza indirilmesinde nasıl bir ortak akıl platformu oluşturduklarının görüldüğünü ifade eden Hüsrev, "Kaynakların doğru kullanılması açısından, yeni bir iş modeli biçiminin uygulanması büyük önem arz ediyor. Bu süreçte yaşanan yeni iş ve yönetim modelinin ülke gerçeklerine uyumlu olmakla birlikte, küresel gelişmelerden de kopuk olmaması gerekiyor. Sosyo-ekonomik riskin en aza indirilmesinin anahtarı doğru bir kriz yönetimi ve yönetişimidir. Kamu-özel sektör ve iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte oluşturulacağı doğru ve etkili kriz bir kriz yönetiminin, virüsün ekonomik etkilerinin en aza indirilmesinde çok önemli bir çarpan etkisi yaratacağına inanmaktayız. Küresel sorunların bu yoğunlukta arttığı dönemlerde kapsayıcı ve katılımcı yönetişim süreçleri risklerin azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Küresel düşünürken, yerel / yöresel davranış ve iş ağlarının geliştirilmesi de özel sektörün dayanıklılığını artıracaktır. Bağımsız ve gönüllük esaslı ülkemizin en yaygın üye yapısına sahip iş dünyası temsil örgütü olarak, bu süreçte hükümetimiz ve kamu kurumları ile ortak aksiyon almaya ve katkı vermeye hazırız.” dedi