Son iki hafta formalite olsun

TAKİP ET

Süper Ligde çok büyük oranda 32. Hafta maçları sonunda küme düşecek 3 takım netleşmiş olacak.

Süper Ligde son 3 haftayı yaşarken Balıkesir’in Karabük’ü yenmesiyle dipte enteresan bir tablo oluştu. Hatta haftalar önce en ümitsiz konumda ve kesin düştü gözüyle bakılan Balıkesir’in Çaykur Rizespor’da son haftalarda aşırı puan kaybedince matematiksel olarak ümidi bile doğdu.

Rize 31, Balıkesir 26, Karabük 25 ve Erciyes 23 puana sahip.

Karabük ve Balıkesir’in 2’şer müsabakası var. İki müsabakayı da alsalar puanları 32 ve 31 olur. Çaykur Rizespor’un kalan 3 maçını da alamaması yada 3 maçta tek puan çıkarması halinde Balıkesir’in altında kalır. Çünkü ikili averajlar eşit, son iki maçta galip gelmesi durumunda da Ç Rizespor’dan genel averajda da daha iyi konuma gelebilir. Bu durumda Balıkesir stresi yaşamamak için Çaykur Rize’nin 1’den çok puana gereksinimi var.

Karabük’le olan duruma gelince; Karabük 2 maçını alır, Çaykur Rize 3 maçta tek puan çıkaramazsa ikili averajla Karabük kurtulan olur.

Erciyes’le olan duruma gelince; kalan 3 maçını alsa eder puanı 32. İkili averajda Çaykur Rize daha iyi olduğundan bu hafta Çaykur Rizespor’un tek puan çıkarması bile Erciyes’in matematiksel olarak düşmesini kesinleştirmiş olacak.

Bu durumda; eğer Çaykur Rizespor bu hafta Akhisar karşısında 3 puanı alırsa, ligin dibi bu hafta tanılanmış olacak. Tek puan alması halinde de Balıkesirspor’un bir sonraki hafta Trabzon’da bir puan bırakması Çaykur Rizespor için yeterli olacak.

Kısaca lezzet vermeyen bir futbolla ligde kalmış olacağız, son dönemeçte netice açısından fotoğraf fena değil ama Pazartesi alalım Akhisar maçını da ihtimallerle uğraşmaktan kurtulalım ve gelecek sezon için takım planlamasına lig bitmeden başlayabilelim.