Siyah Çay Faydaları

TAKİP ET

Ülkemiz geleneklerine göre siyah çay, çay denildiğinde ülkemizde en fazla tüketilen çaylardan birisidir. Çayın ferahlatan lezzeti sabah kahvaltılarında, akşam yemek sonrasında ikindi saatlerinde yani günün her saatinde tüketilmesini sağlamaktadır. Çayın lezzeti kadar insan sağlığına faydası da son zamanlarda uzmanlar tarafından kanıtlanarak çayın tüketimi tüm dünya insanlarına uzmanlar tarafından önerilmiştir. Siyah çayın yetiştiriciliği Karadeniz’in Rize ilinde yapılmaktadır. Ülkemiz genelinde bazı yerlerde çay yetiştirilse de bu çayların miktarı oldukça azdır. En büyük çay yetiştirme kesimi Karadeniz’in Rize ilinde yapılır.

Burada yetiştirilen çaylar yaz aylarında toplanarak fabrikalarda siyah çay haline getirilmekte ve bu sayede hem sağlıklı hem de leziz bir hale gelmektedir. Neşe Çay olarak çayın en lezzetli halini sizlere ulaştırmak için tüm yıl boyunca çalışmaktayız. Çay bahçelerinden itina ile toplanan çaylar fabrikalarımızda hiçbir katkı eklenmeden siz değerli müşterilerimize sunulmaktadır. Çayın lezzetli yapısı yaz aylarında harareti dindirmek, serinlemek için kış aylarında ise ısınmak için tüketilmektedir. Çayın insan sağlığına bir çok katkısı uzmanlar tarafından çayın faydaları arasında sayılmaktadır.
 

Siyah Çay Faydaları Nelerdir?
Siyah çayın içecek olması için çay daha bahçede yeşil halde iken çayın yaprakları ve tomurcukları toplanır. Bu tomurcuklar ve çay daha sonradan çay fabrikası ismi verilen kuruluşlarda işlemden geçirilir ve siyah çay haline getirilir. Soldurma, kıvırma, fermantasyon, kurutma ve tasnif ambalaj sonrasında siyah çay tüketilmeye hazır olur.

Neşe çay çay paketlerini itina ile paketleme işlemi yaparak satışa sunmaktadır. Neşe Çay’ın yarım kiloluk çayları, iki kiloluk çay paketleri ve beş kiloluk çay paketleri bulunmaktadır. Çay satışı Neşe Çay olarak tarafımızca sallama çay olarak tabir edilen paketlenmiş durumda da satılmaktadır. Siyah çayın faydaları saymakla bitecek gibi değildir. Siyah çay insanların beynine dinginlik verir, halsizliği giderir, sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar, kalp hastalıklarının önlenmesini sağlar ve unutkanlık hastalıklarının tedavi olmasını sağlar. Çayın daha iyi tüketilebilmesi için demlenme aşamasının on beş dakika altında tutulmaması gerekir. On beş dakika altında demleme yapılan çayda demlenmemiş çiğ kokusu oluşabilir.