Sıkıntı yok! Alınacak 27 puan daha var

TAKİP ET

Yeni hocasıyla da istediği puanları alamayan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa deplasmanından da 3-1 mağlup ayrılarak kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında 2-1 mağlup ettiği Kasımpaşa ile bu kez deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 1-0 ev sahibi Kasımpaşa’nın üstünlüğüyle tamamlanan maçın 27’nci dakikasında Awer Mabil takımını öne geçiren golü kaydetti. Uzatma dakikalarında Eren Albayrak’ın pasında Tyler Boyd topu filelere gönderse de gol öncesi Cisse’nin ofsaytta bulunması nedeniyle gol VAR incelemesiyle skora yansımadı.

Ligin ilk maçında Rize’de 90+9’uncu dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren golü atan Selim Ay, ikinci yarının 66’ncı dakikasında Cisse’nin verdiği pasta topu filelere göndererek takımına beraberliği getirdi. 71’inci dakikada oyuna ikinci yarıda giren Umut Bozok’un uzaktan şutunda Kasımpaşa yeniden önce geçti. 74’üncü dakikada ise yine Hajradinovic’in pasında bu kez Mamadou Fall topu filelere gönderdi ve skor 3-1 oldu. 86’ncı dakikada Fabricio, Umut’a yaptığı hareket nedeniyle direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İki hafta önce Galatasaray maçında da kırmızı gören Fabricio, cezasının bitmesinin ardından çıktığı ilk maçta da oyundan atılarak takımını bir kez daha 10 kişi bıraktı. Karşılaşma 3-1 Kasımpaşa’nın galibiyetiyle sona erdi.

Ligde 29 hafta geride kalırken hala deplasman galibiyeti bulunmayan Çaykur Rizespor, geçen hafta Giresunspor karşısında olduğu gibi bu hafta da Kasımpaşa karşısında çıktığı adeta 6 puanlık maçtan eli boş döndü ve 23 puanda kalarak kümede kalma umutlarını mucizelere bıraktı. Kasımpaşa ekibi ise puanını 35’e yükseltti.

Çaykur Rizespor, 18 Mart Cuma akşamı saat 20:00’de oynayacağı 30. Hafta maçında, ligin ilk devresinde deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Lider Trabzonspor’u sahasında konuk edecek.