Sigara firmalarının hedefinde gençler ve kadınlar var

TAKİP ET

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, sigara firmalarının özellikle gençleri ve kadınları hedef kitle olarak belirlediklerini söyledi.

Sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşması amacıyla başlatılan "Görev Bende" Kampanyası kapsamında Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik tarafından seminer verildi.

Sigaranın zararları ve Sigara Bırakma Polikliniklerine olan talebin her geçen gün arttığını söyleyen Dr. Özçelik, sigaranın insan sağlığı üzerindeki ölümcül etkilerine ve artan KOAH vakalarına özellikle dikkat çekerken, sigara kullanımına bağlı gelişen KOAH hastalarının ve diğer hastaların son dönemlerinde dayanılmaz acılar çektiğine ve hasta yakınlarının da bu durumdan oldukça etkilendiğine defalarca şahit olduğunu dile getirdi.

Sigara firmalarının özellikle gençleri ve kadınları hedef kitle olarak belirlediklerini söyleyen Özçelik, bu nedenle gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek için spor ve sanatsal aktivitelere yönlendirilmesi ve okul aile işbirliğini güçlendirmenin çocuk ve gençler üzerinde bağımlılıklardan korunmak için önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Özçelik, sigarayı bırakmak isteyenlerin ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını mutlaka araması ve randevu almasını hatırlattı.