Serdar: 'Yeni bir jenerasyon oluşturacağız'

TAKİP ET

Rize İl Hakem Kurulu Başkanı Serdar Serdar, yeni bir yapılanma içine girdiklerini ve Rize'de hakem tartışmalarında uzak, üst klasmanlara sürekli hakem yükselten bir yapıda olacaklarını söyledi.

Yaklaşık 100 hakem ile Rize’de spor camiasına hizmet verdiklerini belirten İl Hakem Kurulu Başkanı Serdar Serdar, “Hakemlerimizden Mehmet Kısal üst klasman yardımcı hakemi ve Fethi Kayış ulusal yardımcı hakem olarak görev yapıyor. Bunun dışında dört bölgesel hakemimiz, dört bölgesel yardımcı hakemimiz, 40 tane ilk hakemimiz, 40 tane HİF hakemimiz bulunuyor. Zeki Çavuşoğlu ulusal gözlemcimiz olarak hizmet veriyor. Ben bölgesel gözlemciyim ve il içinde ise 14 gözlemcimiz daha bulunuyor” dedi.

Rize’de yeni bir dönem başladı

10 Eylül 2013 tarihinde MHK tarafından Rize İl Hakem Kurulunun yeniden yapılandırıldığını ve Rize’de yeni bir dönemin başladığını belirten Serdar,“Hakemlerimizin evi olarak bilinen dernek lokalimiz bir takım sorunlar nedeniyle kullanılamıyordu. İl Hakem Kurulu olarak yıllardır aktif olmayan dernek lokalimizin sorunlarını çözerek hakem ve gözlemci arkadaşlarımızın hizmetine sunduk. TFFHGD Rize Şubemizin aktif hale gelmesinin ardından Dernek Başkanlığına seçilen Ulusal Yardımcı Hakemimiz Fethi Kayış ise lokalin iç dizaynını yeniden yapılandırarak daha nezih, tüm arkadaşlarımızın rahatça vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmuş oldu” dedi.

Serdar açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Derneğimizi daha etkin ve aktif bir hale getirdikten sonra başta Rize Valimiz Ersin Yazıcı, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı olmak üzere bir çok kurumumuza ziyaretler gerçekleştirdik ve 2014 -2015 Futbol Sezonun için Derepazarı İlçe Stadında güzel bir açılış yaparak hakem ve gözlemci arkadaşlarımıza motivasyon kazandırdık”

Rize’deki klasman hakem sayısını arttıracağız

Yakında aday hakemliği için kurs düzenleyeceklerini de hatırlatan Serdar Serdar, Rize’nin üst klasmanlara sürekli hakem yetiştiren bir il olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek bu anlamdaki çalışmaları şöyle anlattı. “Yeni sezon için hakemlerimizle haftada iki antrenman yapıyoruz. İngilizce derslerinin yanı sıra aylık iki eğitim düzenleyerek hakemlerimizin bu alanda kendini yetiştirip hem Rize’ye hizmet verme noktasında, hem de Rize’yi dışarıdaki illerde temsil etme noktasında gelişmelerini sağlıyoruz. Amacımız, Üniversite mezunu, İngilizce bilen, kondisyon sahibi, donanımlı bir jenerasyon oluşturarak Rize’deki hakemlerin gelecekte klasman sayısını arttırarak objektif bir şekilde hedefimize ulaşmaktır”

Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bulunduktan sonra başarının da kendiliğinden geleceğini belirten Serdar, “Yeni bir jenerasyon oluşturma gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki yıllarda Türkiye liglerindeki Rizeli hakemlerinin sayısı arttırmaya çalışacağız. Bu hem hakemlerimizin, hem de bizlerin özverili çalışmasıyla olacaktır. İnşallah yeni oluşumumuzla ve yapacağımız özverili çalışmalarla kısa zamanda bu hedefimize ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay AYHAN