Selim Metin: Geçeceğim tek parti AK Parti'dir

TAKİP ET

Derepazarı Bağımsız Belediye Başkanı Metin hakkında çıkan "İyi Parti'ye geçecek mi" sorularına net bir dille yanıt vererek "Ben Cumhur ittifakının belediye başkanıyım, dolayısıyla bana yakın geçebileceğim tek parti Ak Parti'dir' diyerek hiçbir parti ile görüşmediğini başka bir partiye geçmeyeceğini söyledi.

Başkan Metin Gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Merkezi ile hiçbir sorununun olmadığını sadece yerel yönetim ile alakalı sorunlar yaşadığını ve bununda kendisini istifa etmeye zorladığını söyledi. Başkan Metin yakın zamanda MHP Rize teşkilatında değişiklik olabileceği sinyallerini de verdi.

"BENİM GEÇECEĞİM TEK PARTİ AK PARTİ’DİR"

Bağımsız Belediye Başkanı olarak görevine devam ettiğini ifade eden Metin, "Bizim şuanda herhangi bir parti ile ilişkimiz yoktur. Ben Cumhur ittifakından seçilmiş bir Belediye Başkanıyım. Buradan da ilan ediyorum bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile herhangi bir sıkıntımız yok. Hala makam odamda Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli’nin resimleri bulunmakta. Fakat bazı yerel nedenlerden dolayı partiden istifa etmek zorunda kaldım. Başka bir partiye geçişimde benim tek bir alternatif var bunu değerlendirmeye düşersek geçeceğim tek parti AK Parti'dir. Başka hiçbir parti ile bir bağlantım yoktur." dedi.

"MHP İLE HİÇ BİR SIKINTIM YOK"

MHP ile hiçbir sıkıntısının olmadığını ifade eden Metin: "Geçebileceğim tek parti Ak Parti’dir. Benim MHP ile hiçbir sıkıntım yok. Yerel yöneticilerle aramda geçen bazı nedenlerden dolayı Bağımsız kalmak zorunda kaldım, görevimizin başındayız. Hizmetlerimizde hiçbir aksilik yok görevimize bağımsız olarak devam ediyoruz. Genel merkez ile olan diyalogum devam ediyor." diye konuştu.

"MHP'YE GERİ DÖNÜP DÖNMEMEM SÜRECE BAĞLI"

MHP Genel Merkezi ile aralarında hiçbir sorun olmadığını ve genel merkez ile diyaloğunun devam ettiğini söyleyen Metin, "Geri dönüp dönmemem sürece bağlıdır. Cumhur ittifakının belediye başkanıyız. İlk günkü gibi buna uyuyoruz." derken, "MHP'ye geri dönmek istiyor musunuz?" sorusuna ise "Bunu zaman gösterecek. Şuan için bir şey diyemiyorum." diyerek cevapladı.

KİM KİMDEN KURTULDU ALLAH BİLİYOR

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan’ın canlı yayında "Derepazarı Belediyesi ile başkanlığın ilk zamanlarından bu yana sorunlar yaşadık bizden ayrılmasıyla kurtulduk" ifadelerini değerlendiren Metin, "Kim kimden kurtardı onu Allah biliyor. Bunu zaman gösterecek. Kimin kimden kurtardığını o zaman daha iyi anlayacaksınız. Yakın zaman dada anlarsınız" diyerek yakın zamanda MHP Rize’de değişiklik olabileceğine dikkat çekti.

Metin sözlerini şöyle sürdürdü; "Benim ne parti yönetimiyle bir sıkıntım var ne MHP genel merkeziyle bir sıkıntım var ne de Ak Parti ile bir sıkıntım var. Daha doğrusu hiçbir siyasi parti ile bir sıkıtım yok. Benim kapım herkese açık."