Şehit Altuğ Verdi soruşturmasında FETÖ izine rastlandı

TAKİP ET

Makamında silahlı saldırı sonucu şehit edilen Rize eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturmasında FETÖ izine rastlandı. 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

2018 yılında makam odasında silahlı saldırıyla uğrayarak şehit olan Rize eski Emniyet Müdürü Verdi suikastı ile ilgili yürütülen soruşturmada FETÖ izine rastlandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın sağladığı istihbarat doğrultusunda savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9’u aktif görev yapan 27 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir’i de kapsayan 7 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Yakalama kararı çıkarılan polislerin, eski polis müdürünün öldürülmesi olayını azmettirdikleri iddiasıyla arandıkları öğrenildi.

Eş zamanlı operasyon kapsamında Rize’de ve Trabzon’da birer aktif polis memuru, suikasti gerçekleştiren İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun eşi S.S.’nin de aralarında olduğu toplam 10 kişi gözaltına alınırken Trabzon'da da 6 kişi gözaltına alındı.