Seçimden önce "Oy vermeyin", seçimden sonra "Et ve tırnak gibiyiz"

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerinden önce AK Parti dışındaki Cumhur İttifakı partilerine verilecek oyların CHP'ye yarayacağını söyleyen AK Parti Rize teşkilatı, Cumhur İttifakı partileriyle etle tırnak gibi olduklarını söyledi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı başta olmak üzere Milletvekili adayları sahada Cumhur İttifakı paydaşları Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisine verilecek oyların CHP'ye yarayacağını dile getirerek bu partilere oy verilerek, oyların bölünmemesini istemiş, Rize'den Cumhur İttifakı 3 vekilinin de AK Parti'den meclise gönderilmesini istemişlerdi.

Yapılan bu açıklamalar "Bir oy Recep Tayyip Erdoğan'a, bir oy kendi partilerine" sloganlarını kullanan Cumhur İttifakı paydaşları MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri tarafından tepkiyle karşılanarak, bu söylemlerin hem Cumhur İttifakına hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zarar verdiğini dile getirmişlerdi.

Seçim günü AK Parti Rize'den 2 milletvekili çıkartırken, 1 vekil de CHP çıkardı. 2018 seçimlerinde 145 bin 404 oy olan AK Parti, 14 Mayıs seçimlerinde oyunu 17 bin 686 düşüerek 127 bin 718 oy almış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren 41 bin 512 kişi ise AK Parti'ye oy vermemişti.

Seçim döneminde bir araya gelmeyen Cumhur İttifakının Rize'deki bileşenleri ilk kez önceki gün düzenlenen toplantıda basını karşısına çıktılar. AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik bir araya gelerek 28 Mayıs’ta düzenlenecek 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam edeceklerini vurguladılar.

"Cumhur ittifakı birilerinin dediği gibi proje ittifakı değil, dava ittifakıdır." şeklinde açıklama yapan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, "Biz Cumhur ittifakı olarak adeta et ve tırnak gibiyiz." ifadelerini kullanırken, diğer parti il başkanları ise 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için Rize'de ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.