Satrançta Rize'nin Yıldızları belli oldu

TAKİP ET

2017-2018 Rize Yıldızlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde Rize Gençlik Merkezi'nde 2000-2005 arası doğumlu sporcular arasında genel ve kızlar kategorilerinde ayrı ayrı yapıldı.

84 sporcunun katılımıyla 2 gün süren satranç turnuvası sonucunda Yıldızlar kategorisinde Rize’nin en iyileri belirlendi. Turnuvayı tamamlayan tüm sporcular, 20-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katılım hakkı elde ettiler.

Turnuva sonunda düzenlenen ödül törenine katılan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ederek Rize’de son dönemde satranç sporunun çok önemli bir mesafe kat ettiğini, İl Müdürlüğü olarak bunu desteklediklerini, satranç sporunun çocukların gelişiminde önemli bir etkisinin olduğu bilimsel gerçeğiyle bu spora her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Önceki yıla göre katılımın daha da arttığı bu turnuvada kategorilerinde dereceye giren sporcular; 18 yaş genel kategorisinde Halid Ziya Terzi, Miraç Abay ve Muhammet Atar oldu.

17 Yaş Genel Kategorisinde Aykut Onur Yazım, Faruk Uygur ve Arda Ran Yenigül, Kızlar kategorisinde Şeyma Kurtuluş ve Berra Semiz oldu.

16 yaş genel kategorisinde Serhat Yılmaz, 15 yaş genel kategorisinde Abdulkadir Çebi, Oğuzhan Öksüz ve Emirhan Korkmaz dereceye girerken Kızlarda ise Dilara Demirci derece aldı.

14 yaş genel kategoride Baran Ustaoğlu, Miraç Aydın ve Furkan Bıçakcı, Kızlarda ise Esra Yeniçırak, Tuba Baş ve Hilal Yıldız Bayrak derece aldı.

13 yaş genel kategorisinde ise Necmi Eren Yazıcı, Kerem Merev ve Muhammet Ali Hacıoğlu ile kızlarda Aleyna Sekin, Seval Atabay ve Fatma Sinan derece aldı.