Saruhan: Taşeron işçilerin kadro hakkı nerede?

TAKİP ET

BBP Rize İl Başkan Yardımcısı Nejmi Saruhan, mevsimlik işçiler gibi taşeron işçilerin de yıllardır kadro beklediğini hatırlattı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkan Yardımcısı Nejmi Saruhan, bir türlü kadro hakları verilmeyen taşeron işçilerin kadro haklarının verilmesi gerektiğini belirtti.

Saruhan yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından sözleşmeli işçilerin kadro hakkına yönelik yaptığı açıklamaların Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin yanı sıra Karayolları'nda çalışan taşeron işçileri de umutlandırdığını hatırlatarak, "12 ay çalışmalarına rağmen bir türlü kadro hakları verilmeyen Taşeron işçi kardeşlerimizin kadro hakları ile ilgili siyasetçilerimizin sessizlikleri sürüyor." dedi.

Karayolları çalışanlarının 12 ay boyunca, gece-gündüz demeden her türlü hava şartları altında kadrolu personellerle aynı işi yapmalarına rağmen söz verilen kadro haklarını bir türlü alamadıklarını ifade eden Saruhan, "Taşeron işçi kardeşlerimiz seslerini duyurmak istese de kulaklar sağır, gözler kör. Taşeron işçi kardeşlerimizi ne duyan var, ne de gören. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına gireceğimiz şu günlerde, Ülkemizin 2023 hedef ve vizyonu kapsamında artık Taşeron işçilerimizin kadro haklarını verilerek bu emektar işçi kardeşlerimizin sevindirelmesi gerekir." şeklinde konuştu.