Saruhan: Rize'de özde değil sözde ittifak var

TAKİP ET

Cumhur İttifakı paydaşı BBP'nin Güneysu Belediye Meclisi Adayı Nejmi Saruhan, AK Parti'nin ittifak paydaşlarına üstten baktığını hissettiklerini ve özde değil, sadece sözde bir ittifak olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Güneysu Belediye Meclisi Adayı Nejmi Saruhan, Rize’nin Online Kanalı sloganıyla yayın yapan Tv53 Youtube Kanalında Gazeteci Turgay Ayhan ile Seçim 2024 programının konuğu oldu.

Programda Ayhan’ın sorularını cevaplayan Saruhan, 31 Mart Mahalli İdareler ve Yerel Seçimlerinde, babaocağı olan Güneysu İlçesine hizmet etmek adına Belediye Meclisi üyeliğine aday olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 1 aydır sahadayız ve halkımızın bize karşı yoğun bir teveccühü olduğunu gördük. Eğer Meclise seçilirsem ben de bu teveccühe halkımıza hizmet ederek karşılık vereceğim.” dedi.

Güneysu ilçesinin 12 mahallesinin olduğunu ve 9 belediye meclisi üyesiyle temsil edildiğini hatırlatan Saruhan, “Cumhur İttifakı paydaşı olarak Merkezde ve Güneysu ilçesinde belediye başkan adayı çıkarmadık. Ama İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde adaylarımız var. Çünkü istiyoruz ki meclislerde hep aynı partiden isimler olmasın. Mecliste farklı partilerden isimlerin olması belediyecilikte de şeffaf ve kaliteli hizmeti beraberinde getirir. İlçemize gelen yatırımların, hizmetlerin adaletli bir şekilde herkese ulaşması noktasında bizler denge unsuru olacağız.” dedi.

Tüm işlerin takipçisi olacağım!

Vatandaşlara en büyük vaadinin ilçeye bağlı olan 12 mahalleye de eşit ve adaletli hizmet götürülmesini sağlamak olduğunu söyleyen Saruhan, “Belediye meclis üyeliği muhtarlık gibi maaşlı bir görev değil. Tamamen gönüllülük esaslı bir görevdir. Benim de tek gayem ilçeme, köyüme, tüm halkımıza hismet etmektir. Bu yüzden seçilirsem 12 mahalle muhtarımızla her ay düzenli toplantılar yaparak tüm mahallelerin sorunlarını, taleplerini not alarak mecliste dile getireceğim. Aciliyet sırasına göre tüm mahallelerimizin sorunlarını çözme, taleplerini yerine getirme çabası içinde olacağım ve de tüm işlerin takipçisi olacağım. Ayrıca ilçemizin en büyük eksiği sosyal anlamdadır. Akşam 7’den sonra hayat bitiyor. Sosyal anlamda vatandaşlarımızın ilçemizde daha geç saatlere kadar zaman geçirebileceği sosyal alanlar kazandırmak için çabamız olacaktır. Ayrıca ilçemizizn otopark ve semt pazarı sorunlarının da en kısa zamanda çözülmesi için çabamız olacaktır.” dedi.

Bize üstten bakıyorlar!

AK Parti’nin Rize’deki söylemlerinin ittifak içindeki partileri dışladığını belirten Saruhan, “Biz 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur ittifakı paydaşı olarak görevimizi yaptık. Bu seçimde de belli bölgelerde aday çıkartmayarak yine görevimiz yaptık ama maalesef Rize’de özde değil sözde ittifak durumu var. İttifak ortağı temsilcileriyle bir araya gelerek istişare yapamıyoruz. Birkaç ay önce AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, 31 Mart seçimleri için Belediye ve İl Genel Meclisi listelerinde ortak liste çıkartmayı teklif etti ancak sonradan bu teklifleriyle ilgili gelişme olmadı. İl Başkanımız Ensar Özçelik konuya sıcak bakmıştı ama sonra herkes kendi listeleriyle seçime girsine döndü. Sanki bize üstten bakıyorlar, kendilerini daha güçlü görüp bizi kenarda tutuyorlar diye hissediyoruz.” şeklinde konuştu.