Saruhan: Güneysu yolunda neler oluyor?

TAKİP ET

BBP Güneysu İlçe Başkanı Mustafa Saruhan, 3 yıl arayla 2 kez çökme yaşanan Güneysu yoluyla ilgili açıklama yaparak "Doğanın kurallarını dikkate almazsak, başımıza gelecek olaylara karşı  tedbir alamayız." dedi.

Geçtiğimiz 25 Ağustos tarihinde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Rize-Güneysu karayolunun ikinci kilometresinde yaklaşık 5 metre genişliğinde çukur oluşmuştu. Aynı yolda 26 Ağustos 2020 tarihinde yine şiddetli yağışlar sonrasında 3 metre derinliği, 5 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Güneysu İlçe Başkanı Mustafa Saruhan, "Yağışlar sonrası meydana gelen yaklaşık 5 metre oluşan çukur bu yolun ne kadar hesapsız, çevre koşulları ve bölgenin iklim şartları dikkate alınmayarak yapıldığını göstermektedir. Aynı olayın 3 yıl önce de yaşanması bu olayın doğruluğunu teyit etmektedir. Doğanın kurallarını dikkate almazsak, başımıza gelecek olaylara karşı tedbir alamayız. " dedi.

SORUMLULAR KİM?

3 yıl içinde iki kez yaşanan olayla ilgili geçici değil, kalıcı çözümler uygulanması gerektiğini söyleyen Saruhan, "İki kez kazasız olarak atlattığımız bu olayla ilgili BBP Rize Güneysu ilçe başkanlığı olarak vatandaşımızın güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamasını önemsiyoruz. Pansuman tedbir ile kalıcı çözümler sağlayamayız. Bu nedenle yetkililere soruyoruz, bu olayın bir daha yaşanmaması için tedbir olarak ne düşünüyoruz? Bu yolun tamiri kimin cebinden çıkacak? Bu yolu teslim alan kontrol kurumundan bir açıklama olacak mı? İhaleyi alan mütahit hakkında bir savunma veya yaptırım olacak mı? Acilen bu sorulara cevap bulmalıyız." dedi.

YAĞMUR İLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ!

"Yağmurun başkenti Rize'de her an olası yağmur olayına karşı yaşamayı bir an önce öğrenmeliyiz. " diyen Başkan Saruhan "Yapacağımız evi, yolu, köprüyü, ağacı nereye dikeceğimizi, çaylık arazimize nasıl akar vereceğimizi bile öğrenmeliyiz. Batıda yapılan evin çatısının eğimi ile Rize'de yapılan evin çatısının eğimi aynı olmamakla birlikte yıllık yağış miktarı düşük olan şehirlerde yapılan yol köprü ve benzeri gibi yapılarının yağış miktarı yüksek olan yerlere göre farklı hesaplanması gerektiğini belirtiyoruz. Bizler Güneysu ilçemizin zarar görmemesi ve olası felaketlere karşı tedbirli davranmamız en büyük vazifemiz olacaktır." şeklinde konuştu.

Şiddetli yağış Çayeli ve Güneysu'yu vurdu