Saltuk Deniz CHP'den Rize Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanlığı görevinden istifa eden Saltuk Deniz, Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

CHP Rize İl Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Saltuk Deniz, parti il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla aday adaylığını ilan etti.

Yaptığı açıklamada 21 yıldır aktif bir şekilde CHP Rize İl Örgütünde değişik kademelerde görev yaptığını belirten Deniz, "Seçim süreci yaklaştığı için partimizin ilçe başkanları, İl yönetim kurulu üyeleri ve diğer organlarla yapmış olduğumuz seçime dönük değerlendirmelerin sonucunda Milletvekili adayı olmam konusunda ortak bir mutabakata varıldı ve bu bize görev olarak verildi." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Örgütünün Türkiye’de görevini en iyi yapan örgütlerden birisi olduğunu ifade eden Deniz, "45 yıl sonra Rize'den milletvekili ve milletvekilleri çıkarmak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Altılı Masanın belirleyeceği adayı Cumhurbaşkanı ve Millet ittifakını iktidar yapmak için örgütümüzle beraber aynı kararlılıkla ve aynı disiplin içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu ana kadar yapmış olduğumuz alan çalışmalarını artık seçim kampanyası şeklinde yapmaya başlayacağız." dedi.

4 yıldır belli bir program ve strateji ile çalıştıklarını söyleyen Deniz, "Bizim adaylığımız kişisel değildir, partiseldir. Biz bu dönem CHP ve Millet ittifakı olarak muhalefet vekillerini değil iktidarın vekillerini Meclise göndereceğiz. Rize’yi geleceğe taşıyacak olan Milletvekillerini göndereceğiz. Bizler Çay Üreticisini ve Çay tarımını koruyan çay kanununu çıkarmak, Çaykur’ da çalışan mevsimlik işçilerin kadro sorununu çözmek, Çay Üreticilerinin promosyon hakkını gerçekleştirmek, Çaykur’u Varlık fonundan çıkarmak, Rize’nin tüm yaşam alanlarını, doğasını, yeşilini, mavisini, yaylalarını, deresini savunmak, İşverenlerin, Emeklilerin, Kamuda, özelde çalışanların, kadınların, gençlerin, engellilerin, daha iyi sağlık hizmeti almak isteyen herkesin hakkını savunmak için Meclise Milletvekili göndereceğiz. Bizim Milletvekillerimiz ulaşılabilir olacak. Hesap veriyor olacak." dedi.

Rize’ye dönük projeleri seçim takvimi açıklandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Saltuk Deniz,  "Amacımız belli daha iyi bir Rize için çalışmak. Hedefimiz belli daha iyi bir Rize, daha iyi bir Türkiye için seçim çalışmalarımıza başlıyoruz.” şeklinde konuştu.