Salarhaspor, on kişi kalan rakibiyle 1 puana razı oldu

TAKİP ET

BAL Ligi temsilcisi Salarhaspor, 1-0 öne geçtiği ve 10 kişi kalan rakibi Erzincan Ulular Spor ile penaltıdan yediği golle 1-1 berabere kaldı.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 9. Hafta maçında Salarhaspor, sahasında Erzincan Ulular Spor takımını ağırladı. Teknik Sorumlu Önder Demir, cezalı olması nedeniyle tribünde yerini alırken takım, Kaleci Antrenörü Kazım Rakıcı yönetiminde sahaya çıktı.

İlk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanan maçta 28’inci dakikada Tolunay Kalyoncu’nun ceza sahası içinden kestiği topu filelere gönderen Batuhan Mert takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın hemen başında Salarhaspor, Furkan Özdemir’in kafa vuruşunda topun direkten dönmesiyle önemli bir gol şansını kaçırırken 17’nci dakikada ise Soner Furat’ın köşe bayrağı yakınından kullandığı serbest vuruşta top filelerle buluşsa da hakem, öncesinde kaleciye yapılan hareketi faul olarak değerlendirerek golü saymadı ve Salarha ekibi önemli bir avantajı daha kaybetmiş oldu.

İkinci yarıda konuk Erzincan ekibi daha çok baskı kurmaya başlarken 62’inci dakikada konuk ekip futbolcusu Gürol Karataş’ın Ömer Halis Güven’i düşürmesiyle Gürol ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışına çıktı ve Erzincan ekibi 10 kişi kaldı. Rakibinin 10 kişi kalmasını avantaja dönüştüremeyen Salarha ekibinde 62’nci dakikada ceza sahası içinde Tolunay Kalyoncu’nun rakibe yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Şervan Örenç penaltı şansını gole çevirerek beraberliği sağladı. Golden sonra sahada çıkan gerginlikle her iki takımdan ikişer futbolcu sarı kart görürken Salarhaspor’da ise saha kenarında ısınan Hasret Ekşi de kırmızı kart gören isim oldu. Dört dakika uzatmaların gösterildiği maçta son baskıları sonuç vermeyen Salarha ekibi  1 puana razı oldu.

Bu hafta rakiplerinin de puan kaybetmesiyle önemli bir avantajdan olan Salarhaspor, haftayı 14 puanla tamamladı. Erzincan Ulular Spor ise 12 puana yükseldi. Salarha ekibi, 24 Kasım Pazar günü saat 13.00’de oynayacağı 10. Hafta karşılaşmasında 16 puanlı 1461 Trabzon deplasmanına konuk olacak.

Salarhaspor: 1 – Erzincan Ulular Spor: 1

Stat: Salarha Stadı

Hakemler: Cihad Sizer, Musa Çetindemir, Rahmi Görçay

Salarhaspor: Serkan Şen, Tolunay Kalyoncu (dk 90 Serdar Kopuz), Taha Yıldız, Onur Korkmaz, Emre Yanık, Soner Furat, Berat Delihasan, Batuhan Mert (dk 75 Oğulcan Aygın), Ömer Halis Güven, Berat Vardal (dk 63 Serkan Köse), Furkan Özdemir

Yedekler: Ulaş Saklangıç, Batuhan Mert, Hasret Ekşi, Faruk Affan Doruklu

Teknik Sorumlu: Önder Demir

Erzincan Ulular Spor: Doğan Özcan, Gürol Karataş, Sami İzcican (dk 79 Vedat Çalık), Serkan Dağ (dk 69 Hamza Karasu), Yusuf Atay, Okan Akdeniz, Ahmet Özkal, Şervan Örenç, Alper Aksu, Metehan Çakal, Yunus Emre Doğruel (dk 60 Doğancan Topal)

Yedekler: Yunus Emre Özmen, Ömer Faruk Sevik, Oben Öztürk, Remzi Kocatürk

Teknik Sorumlu: Mustafa Yılmaz Toyran

Sarı Kartlar: Ömer Halis, Berat V., Batuhan M., Tolunay (Salarhaspor), Yusuf, Doğan, Şervan (Ulular Spor)

Kırmızı Kartlar: dk 71 Hasret Ekşi (Salarhaspor), dk 62 Gürol Karataş (Ulular Spor)

Goller: dk 28 Batuhan Mert (Salarhaspor), dk 70 (pen) Şervan Örenç (Ulular Spor)