Salarhaspor'da futbolculardan antrenman protestosu

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Salarhaspor'da sezon başından bu yana kendilerine söz verilen ücretleri alamayan futbolcular antrenmanlara çıkmama kararı aldı.

Bu sezon ilk kez yükseldiği Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta iyi bir başlangıç yapan Önder Demir yönetimindeki Salarhaspor’da futbolcular, sezon başından itibaren kendilerine söz verilen ücretlerin ödenmemesinden dolayı antrenmanlara çıkmama kararı aldılar.

En son zorlu 1461 Trabzon deplasmanından 1-1’lik beraberlikle 1 puan koparan Salarhaspor’da futbolcular kendilerine söz verilen peşinat ve prim ücretlerinin yine ödenmemesi üzerine, hafta sonu sahasında oynayacakları ligin iddialı Trabzon ekiplerinden Tonya Doğanspor maçı öncesinde antrenmanlara çıkmamaya başladılar.

Sezon başında bazı futbolcuların peşinatlarının bir kısmını aldığı, bazı futbolcuların ise hiç peşinat almadığı öğrenilirken, galibiyet primlerinin de ödenmediği ve yaklaşık 3 aydır futbolculara hiçbir ödeme yapılmadığı öğrenildi. Haftalardır yönetim kadrosu tarafından oyalandıklarını ve buna rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden futbolcular, artık fedakarlık sırasının yöneticilerde olduğunu söylediler.

Destek gecesinden destekl çıkmamış!

Salarhaspor Kulüp Başkanı Bünyamin Aslan’ın yaklaşık 1,5 aydır destek toplamak amacıyla İstanbul’da olduğunu ve en son 15 Kasım akşamı İstanbul’da Salarhaspor adına destek gecesi yapılmasına rağmen bu geceden beklenilen para desteğinin toplanamadığının kendilerine ifade edildiğini belirten futbolcular, kaldıkları Salarha Kamp Eğitim Merkezi’nin de ücretinin ödenmemesinden dolayı sorunlar yaşadıklarını ifade ettiler.

Takım olarak maç primleri ve devre arası gelmeden ödenmesi söz verilen ücretlerin ödenmediğini belirten futbolcular, “İçimizde evli olanlar var, öğrenci olanlar var ve aylardır söz verilen ücretlerimizi alamıyoruz. Her hafta sabrederek ve özellikle 15 Kasım’da İstanbul’da yapılan destek gecesini bekledik ama değişen bir şey olmadı. Takımda güzel bir birliktelik kurduk ve bu takımın 3. Lige çıkacağına da inandık ancak maalesef yöneticilerimiz bizim kadar inanmıyorlar.” şeklinde konuştular.

Ligin ilk 10 haftasında elde ettiği 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 15 puan toplayarak 5’inci sırada yer alan Salarhaspor'un lider ile arasında 4 puan fark bulunuyor ve 3. Lig iddiasını sürdürüyor.