Salarha Tünelinde ilk ışık görüldü

TAKİP ET

Toplam uzunluğu 2,92 kilometre olan ve tamamlandığında şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak ana arter olacak olan çift tüplü Salarha Tüneli'nde sona yaklaşıldı.

Rize Merkez Dalyan'dan Dörtyol mevkiine yaklaşık 12 km'lik mesafeyi 2,92 km'ye indirerek zaman tasarrufu sağlayacak olan tünel çalışmalarında sağ tüpte ışık göründü töreni yapıldı.

Törene Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Hayatı Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanlarından Mehmet Cahit Turhan, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve çok sayıda davetli katıldı.

Rize'nin, bölgenin çehresini değiştirecek ve bundan sonraki yatırımları etkileyecek bir proje olduğunu ifade eden Vali Kemal Çeber, "Sadece bir tünel ve yol değil, aynı zamanda ilin kaderiyle aslında direkt ilgili bir proje. 20 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor. Çok da hızlı ulaşıyoruz. Yatırımları oraya kaydırma noktasındaki ileriye dönük projelerimizi direkt etkileyecek." dedi.

Sol tüp kazı destekleme çalışmalarında ise ışığın görülmesine 230 metre mesafe kaldığı ve sol tüpün kazı çalışmalarının 2020 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi.