Salarha Tüneli tek tüp ile hizmete başladı

TAKİP ET

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin 2 bin 977 metre uzunluğundaki ilk tüpü hizmete açıldı.

Salarha Tüneli'nin hizmete açılışı nedeniyle Dalyan mevkisinde tören düzenlendi. Tek tüp açılışı yapılan tünel, Rize'den Salarha istikametinde tek yönde hizmet verecek. Yaz aylarında ise her iki tüpün resmi açılışı da gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'den Salarha'ya yaklaşık 15 dakikada çıkıldığını ama bu tünel ile mesafenin 3 kilometreye düştüğünü belirterek, "Tünel çok zor şartlarda inşa edildi. Özellikle kumlu yapı ve pandemi çalışmaları yavaşlattı ama hiçbir zaman durmadı. Sol tüpün de açılışını birkaç ay içerisinde yapacağız." dedi.

Yüksekliğinin 250 metre ile 10 metre arasında değiştiği tünel ile ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, şehrin iki noktasının bütünleşmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Tünelin çıkışı ile birlikte yeni bir duble yol inşaatı yapacağız. Gelişim planlarını doğru inşa etmeye gayret gösteriyoruz." dedi.

Düzenlenen törene, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milleltvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.