Saffet Mete: İyidere Rize'nin avlusudur

TAKİP ET

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, İyidere ilçesinin Rize'nin avlusu olduğunu söleyerek, Rize'ye layık olmak için gece-gündüz çalıştıklarını ifade etti.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Flash53 Youtube Kanalından gerçekleştirilen “Evde Gündem” programının konuğu oldu.

Programda Gazeteci Turgay Ayhan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Mete, hem ilçede gerçekleştirilen koronavirüs salgını sürecindeki çalışmalardan bahsetti, hem de göreve geldiği 13 aylık zamanın değerlendirmesini yaptı.

Başkan Mete, koronavirüs salgını çalışmaları kapsamında ilçe genelinde ilk günden itibaren dezenfekte çalışmaları yaptıklarını ve titizlikle bu çalışmaların sürdüğünü belirtirken, bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Rize bezinden yapılan 10 binin üzerindeki koruyucu maskeyi vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

BİZ İYİDERE OLARAK RİZE’NİN AVLUSUYUZ

Bir koltukta birden fazla karpuz taşınmaz mantığıyla göreve gelmeden önce başta Çaykur Rizespor Kulübü yöneticiliği olmak üzere tüm görevlerinden istifa ettiğini ve sadece İyidere’ye odanlandığını belirten Başkan Mete, Rahmetli Amcası Nihat Mete’nin bir hikayesini anlatarak, “Bir eve kız istemeye gittiğin zaman evin avlusuna bak. Eğer avlular temizse o evden kız alınır, çünkü o kız avluları süpürmüştür derdi Rahmetli Amcam. Biz İyidere olarak Rize’nin avlusuyuz. Biz avlumuzu çok temiz tutmalıyız ki Rizemize layık olalım. Çünkü eğer giriş kötü olursa kimse arka tarafına bakmaz. Eğer İyidere olarak ilçemizi temiz tutarsak Rizemizi her zaman ön plana çıkartabiliriz. Burada aslolan Rize’dir ve ilçemiz de her zaman Rizemizin bir parçasıdır.” dedi.

HALKIMIZ BİZLERE BÜYÜK BİR SORUMLULUK VERDİ

Göreve başladıkları günden itibaren yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyleyen Başkan Mete, “Samimi şekilde çalışan bir belediye var. 13 ay sürecinde bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte herşeyimizden fedakarlık yaparak halkımıza hizmetkar olmak adına çalışıyoruz. Sözümüzün eriyiz ve sözlerimizi tutmak için de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Belediye Meclisi üyeleri ve belediye personellerimizle büyük bir ekip oluşturduk, her gün heyecanla çalışıyoruz çünkü halkımız bizlere büyük bir sorumluluk verdi. Yüzde 62,3 oy oranıyla göreve geldik. Bu işin sorumluluğunun farkındayız ve inşallah halkımıza layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

17 PROJE, 26-27’YE ÇIKTI

İyidere ilçesinin 5 yıl içinde çehresini tamamen değiştirmek adına çalıştıklarını belirten Başkan Mete, projeler hakkında bilgi vererek şunları aktardı; “Göreve başlamadan önce vatandaşlarımıza 17 proje açıklamıştık ama geldiğimiz 13 ay içinde bu projelerimizi 26-27’ye çıkardık. İlk projemiz olan Millet Bahçesi projemizi 2021 yılı içinde gerçekleştireceğiz. Yine 2021 yılı içinde Cep Otogarı projemize de başlamayı hedefliyoruz. Atık su, içme suyu ve yağmur sularıyla da ilgili çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık, inşallah yıl sonuna kadar bütün hatları altyapıyla ilgili bitirmiş olacağız. 2021 sonu itibariyle de tüm depolarımızı da hazırlayarak ilçemizin tüm altyapı sorununu çözmüş olacağız. Önümüzdeki yılın Mart ayına kadar Kaymakamlık ve kamu kurumlarının bir arada olduğu yeni hizmet binamıza taşınmış olacağız ve mevcut binamızı da öğretmenler evi olarak söz verdiğimiz üzere düzenleyerek öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız. Mevcut kaymakamlık binamızı da farklı bir alanda değerlendirmeyi düşünüyoruz. Arka yol çalışmamız şu anda devam etmekte, 2023 yılında en kötü ihtimalle Hazar-Köşklü Köyü arasını karayolları kapsamına aldırarak burayı arka bir cadde yaparak halk otobüslerimizle bütün vatandaşlarımıza bu güzergahta hizmet vereceğiz.

YIL SONUNA KADAR DOĞALGAZ KULLANIMI BAŞLIYOR

Doğalgaz projemiz normalde 2023 yılındaydı ama bu konuda biraz aceleci davrandık ve şuan 1500 Metre doğalgaz hattımızı döşedik. Koronavirüs nedeniyle yatırımlar durunca bu önümüzdeki kış itibariyle şimdilik sıkıştırılmış gaz şeklinde vatandaşlarımızı doğalgaz ile buluşturacağız. Bugüne kadar dere ıslahı anlamında çalışma ilçemizde yoktu. Biz DSİ ile yaptığımız çalışma sonucu 23 Milyon TL değerinde 7 deremizle ilgili dere ıslahı projemizi bitirip Tarım ve Orman Bakanlığına gönderdik. En kötü ihtimalle bu yılın sonuna kadar ilçe merkezimize akan iki deremizin ıslahını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar da tüm derelerimizin ıslah çalışmalarını bitirmiş olacağız. Ayrıca yeni araç parkımızın da çalışmaları devam ediyor. Zeminini bitirdik ve yıl sonuna kadar yeni hizmet binamızın yanında, yeni araç parkımızı da hizmete sokacağız. Hazar Mahallesinde bulunan parkımızı yeniledik, yıl sonuna kadar Sarayköy Mahallemizde de bir çocuk parkı yaparak hizmete sokacağız.

2.ETAP DIŞ CEPHE KAPLAMA PROJESİ BAŞLIYOR

Ayrıca İyidere halkımıza bir müjde daha verelim. Geçen hafta ihalesini yaptık ve ilçemizde ikinci etap dış cephe kaplama projemizi de hayata geçiriyoruz. Mete Petrol bölgesinden başlayıp ilçe merkezindeki bir iki eksik kalan bina da dahil il sınırımıza kadar bütün binalarımızın dış çephe kaplamasına bayram itibariyle başlıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da bu çalışmayı tamamlayacağız ve İyidere Köprüsünden girildiği andan Derepazarı ilçe sınırına kadar aynı dış cephe görüntüsüyle hoş bir görüntü yaşatmış olacağız. Ayrıca üç tane kullanılmayan alt geçidimizi, vatandaşlarımızın geçerken zevk alacağı birer alt geçit haline getireceğiz. Bu geçitlerimizi de kullanılır hale getirdiğimizde İyidereli halkımızın sahillle buluşması anlamında hiçbir sorunu kalmayacak. Bunların yanında paketleme fabrikamızın önünde 2 tane asansörlü üstgeçitimizi de bayrama kadar onte etmiş olacağız. İyidere ilçemizin bir tane girişi vardı ve ikinci bir yol açma konumuz vardı. Daha önceki yönetim yolu belirlemişti ve 12 yıldır süren bir dava sürecinde mahkemeyi kazanmıştı ama her hangi bir yaptırım yapılmayınca bütün haklarımızı kaybettik. Şimdi davayı tekrar açtık, bütçemiz hazır. Dava sürecini bitirtip aynı gün istimlakları yapıp ilçemize ikinci bir giriş kazandırmış olacağız.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ UNUTULMADI

İyidere, Kalkandere ve İkizdere ilçeleri olarak bir itfaiye birliği kurduk. Organize Sanayi Bölgesinin ve İl Özel İdaresinin de ortak olduğu aynı Kaçkar Birliği gibi ilçemizin batı tarafından üç ilçe ve bir beldeden oluşan itfaiye birliğimizle vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Şehit Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi adına Hazar Mahallesinde Bölge Trafik Müdürlüğü ve Özel Harekat Birimi binası yapacağız. Birkaç ay içinde inşaatına başlayacağız. Sarayköy Mahallesinden ilçe merkezimize kadar 517 bin TL’lik aydınlatma yatırımı yaptık. Mayıs ayı sonuna kadar da bu çalışmalarımızı bitireceğiz. Ayrıca Derepazarı ilçe sınırından Kalkandere ilçe sınırına kadar modern 42 adet otobüs durağı yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yol ve betonlama anlamında çığır açtık 16 bin metreküp çalışma yapıldı ve tahminen yıl sonuna kadar 30-32 bin metreküpü bulacağız. Vatandaşlarımıza verdiğimiz söz üzerine altyapısı biten bütün mahallelerimizin en az 20 yıl sonrasını düşünerek üst yatırımlarını da yapıyoruz. Araç parkurumuza 13 ay içinde toplamda 1 milyon 200 bin TL yatırım yaptık.”