Sabah Sertleşmesi Neden Olmaz Ve Mutluluk Çubuğu Çözümü

TAKİP ET

Noktürnal penil tümesans yani sabah sertleşmesi olarak bilinen olay sabahları penisin erekte bir şekilde uyanılması olayıdır. Genç yada ileri yaşta bir çok erkek için doğal bir olaydır. Sabah sertleşmesinin yatış pozisyonundan dolayı yada başka bir etmenden dolayı oluşan cinsel uyarılma sonucu olduğu düşülmektedir.
 
 Sabah sertleşmesinin olması konusunda bir çok farklı teori ortaya atılmaktadır. Bazı bilim insanlarına göre insan uykuda her ne kadar gözleri kapalı ve yarı baygın bir konumda olsa da uyku sırasında yaşanan fiziksel temaslarla bir uyarılma meydana gelebilmektedir. Bir diğer teoriye göre ise gün içerisinde meydana gelen hormonal değişimler sonucunda uyku sırasında vücudun testesteron seviyesinin artması sonucu sabah sertleşmesi meydana gelmektedir.
 
 Sabah Sertleşmesi neden Olmaz?
 
 Sabah sertleşmesi her yaştan sağlıklı bireyde meydana gelebilmektedir. Bu durum penis bölgesindeki kan dolaşımının ve sinirlerin sağlıklı bir şekilde çalıştığının göstergesidir. Erkeklerde yaş ilerledikçe Sabah sertliğinin görülmesi azalmaktadır. Ancak genç bireylerde böyle bir durum oluşması bir sağlık problemine işaret edebilmektedir.
 
 Özellikle genç yaştaki erkekler tarafından sıkça sorulan sabah sertleşmesi neden olmaz sorusunun cevabı araştırıldığında bir çok farklı nedenle karşılaşılmaktadır. Sertleşmenin olmamasının en önemli nedenlerinden birisi geçirilen bir hastalık sonrası kullanılan ilaçlardan kaynaklanmaktadır. Anti depresan, ağrı kesici ve antibiyotik tarzı ilaçların yan etkileri sonucunda sertleşme problemleri oluşabilmektedir.
 
 Sabah sertleşmesi yaşamayan yada nadir yaşan bireylerin cinsel bir sorunla karşı karşıya olduklarını bilip bir uzman hekime müracaat etmeleri gerekmektedir.
 
 Sertleşme Sorunu Tedavisi
 
 Sabah sertleşmesinin doğal seyrinde olmadığı bireylerde cinsel yaşam sırasında erekte olmada da problem yaşadıkları gözlemlenmektedir. Sertleşme sorunu tedavisinde en etkili tedavi yöntemi olan mutluluk çubuğu yada penil protez tedavisi ile bu problem kolay bir şekilde çözülebilmektedir. Mutluluk çubuğu kullanılan ilaçlar yada hastalık sonucu etkisini kaybeden penis içerisinde bulunan ve kan akışı ile sertleşmeyi sağlayan yapı içerisine yerleştirilmektedir.
 
 Penis İçerisine yerleştirilen protez sayesinde erekte olamama problemi kolay bir şekilde çözülebilmektedir. Penil protez ile penisin doğal yapısında herhangi bir değişim olmamaktadır. Bu sayede de hastaların eski sağlıklı zamanlarında ki gibi bir cinsel birleşim yaşamalarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.