RTSO Yüksek İstişare Kurulu Rize için toplandı

TAKİP ET

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yüksek İstişare Kurulu, 2018 yılının ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

İyidere'de bir otelde gerçekleştirilen toplantıya RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu başkanlık ederken, kurul üyeleri Abdulbaki Temizel, A.Vahap Köseoğlu, Mehmet Emin Toprak, Ali Atılgan, Ali Şafak Şahinler, Fatih Kızıltan, Güven Aksoy, Hasan Kotil, M. Kemal Yazıcı, Murat Özdemir, Kaya Yıldırım, Rahmi Metin, Recep Taylan, Ümit Dursun ve Vedat Yavuz da toplantıda hazır bulundu.

Rize’nin turizme yoğunlaşması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda Rize'de gerçekleştirilen yatırımların turizme katkısı masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Ovit Tüneli projesinin içerisinde bulunduğu Rize-Mardin Sevgi Yolu projesinin tüm ayakları ile tamamlanması, Organize sanayi bölgesinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi (Lojistik Merkez) Projesinin hayata geçirilmesi gerektiğinin vurgulandı.

Toplantıda Rize-Artvin Havalimanı Projesi inşaatının devam ettiği süreçte yaz turizmine destek verecek ve turizmi 12 aya yayacak Kış turizmi için yapılacak olan 11+1 Ayder Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan kayak merkezleri ve Ayder Kentsel dönüşüm projesinin hız kazanması gerektiği değerlendirmesi yapılırken, turizme nitelik kazandırılması adına çay ile turizmin birleştirildiği projelerin üretilmesi, Rize'ye gelen turistlerin şehir merkezlerinde zaman geçirecekleri alanların oluşturulması, kültür turizminin yanına kongre turizmi gibi farklı alternatiflerin eklenmesinin yanında Batum gibi gezi alanları ile tur içeriğinin zenginleştirilmesi gerektiği görüşleri paylaşıldı.

Son olarak Samsun-Sarp Demir Yolu Projesi'nin önemine vurgu yapılan toplantıda özellikle Samsun’dan Sarp’a tüm Doğu Karadeniz illerini kapsayan bu projenin üzerinde durulması gerektiği belirtildi. Projenin, bölgede gerçekleştirilen ihracata büyük oranda katkı sağlayacağı ifade edilirken, Ovit Tüneli ve havalimanı projelerinde olduğu gibi yoğun lobi çalışması ile gerçekleştirilebilecek olan Demiryolu projesinin turizm ve ticarette bölgeyi bir üst seviyeye çıkarabileceği vurgulandı.