RTEÜ, toplumsal katkı ile Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) adını toplumsal katkı alanında dünyanın en iyi üniversiteleri listesine adını bir kez daha yazdırdı.

Dünyanın önde gelen yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Birleşmiş Milletler (BM)’in dünyanın en temel 17 sorunu ve bunlara çözüm olarak önerdiği sürdürülebilir kalkınma amaçları üzerine yaptığı araştırma sonuçlarını yayımladı.

THE’nin derecelendirmesine göre 94 ülkeden bin 115 üniversitenin değerlendirmeye alındığı listede RTEÜ, 801-1000 bandında yer alarak, toplumsal katkı alanında dünyanın en iyi üniversiteleri listesine adını bir kez daha yazdırdı.

RTEÜ Dünya Sıralamasında Üç Başlıkta İlk 500 Üniversite Arasında

Bilimsel alandaki istikrarlı ilerlemesinin yanı sıra, topluma hizmeti merkeze alan çalışmalarıyla da dünyada adından söz ettirmeyi başaranRTEÜ, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) topluma yayma konusunda dünya üniversitelerinin etkisini ölçmeyi amaçlayan Times Etki Sıralaması 2021 listesinde; “Yoksulluğa Son’’ kategorisinde 401+; “Açlığa Son’’ kategorisinde 201-300; ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’’ kategorisinde 601-800; ‘‘Nitelikli Eğitim’’ kategorisinde 401-600; ‘‘Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar’’ kategorisinde 401-600, ‘‘Suda Yaşam’’ kategorisinde 201-300 ve ‘‘Amaçlar için Ortaklıklar’’ kategorisinde 1001+ grubunda yer aldı.

Türkiye'deki Üniversiteler Arasında Ön Sıralarda

Times Etki Sıralaması 2021 yılı listesinde Türkiye’den toplam 49 üniversitede girebilme başarı gösterdi. RTEÜ genel sıralamada, Türkiye'deki Üniversiteler arasında 29'uncu, devlet üniversiteleri arasında ise 16'ncı sırada yer aldı.