RTEÜ Tıp Fakültesi 8. Dönem mezunlarını verdi

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan 93 hekim için üniversitede tören düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı dönem birincisi Şevval Çolak'ın mezuniyet kütüğüne plakasını çakmasıyla başlayan törende, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Tümkaya ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşma gerçekleştirdi.

Pandemi şartlarına rağmen Üniversitenin akademik performans ve başarısının her geçen gün yükseldiğini belirten Rektör Karaman, “Şu anda Üniversitemiz bünyesinde 15 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Enstitü, 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 141 farklı diploma programı bulunmaktadır. Bu akademik birimlerde 520'si öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1217 öğretim elemanı görev yapmakta; 685 tanesi dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 18.000 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 81 ilimizden ve 52 farklı ülkeden öğrenciye sahip bir üniversiteyiz.” dedi.

Dereceye giren fakülte öğrencilerine plaketleri verilirken, ardından 8. Dönem mezunları için diploma töreni gerçekleştirildi. Törenin sonunda, Prof. Dr. Recep Bedir mezun öğrencilere hekimlik andını okuttu ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.