RTEÜ, Sağlık ve Fen alanında Dünya listesine girdi

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Times Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 Alan Sıralaması listesinde Sağlık ve Fen Bilimleri alanlarında yerini aldı.

Times Higher Education (THE) tarafından yayınlanan Times Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 Alan Sıralaması (Times World University Rankings By Subject 2022) listesi yayınlandı.

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve diğer sağlık alanlarını kapsayan Sağlık kategorisinin Dünya Üniversite Alan Sıralamaları 2022 listesine dünyanın farklı ülkelerinden 925 Üniversite girme başarısı gösterdi. Türkiye’den “sağlık alanında” Dünya Üniversite Alan Sıralamaları 2022 listesine 39 Üniversite girebildi. RTEÜ, Sağlık alanında Türkiye’den sıralamaya giren 39 Üniversiteden birisi olma başarısını gösterdi.

Matematik ve İstatistik, Fizik ve Astronomi, Kimya, Jeoloji, Yer, Çevre ve Deniz Bilimleri disiplinlerini kapsayan ‘Fen Bilimleri’ alanında ise listeye dünyanın farklı ülkelerinden toplam bin 227 üniversite girebildi. Türkiye’den ise fen bilimleri alanında Dünya Üniversite Alan Sıralamaları 2022 listesine 34 Üniversite girme başarısı gösterdi. RTEÜ, Fen Bilimleri alanında Türkiye’den sıralamaya giren 34 Üniversiteden birisi oldu.