RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının temeli atıldı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, protokol üyeleri, RTEÜ yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2021 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Öncesinde Sağlık Yüksekokulumuz vardı ve Sağlık Yüksekokulumuz 2006 yılında kurulmuştur. Fakültemizde Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Diyetisyenlik ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden şu anda sadece Hemşirelik Bölümü ile Sosyal Hizmet Bölümüne öğrenci alınmaktadır. Önümüzdeki dönemde Diyetisyenlik Bölümüne öğrenci almak için yeterli akademik kadroyu oluşturmaya çalışmaktayız. Fakültemizde şu anda, 1 Profesör, 1 Doçent ve 11 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplamda 23 öğretim elemanı görev yapmakta ve 695 öğrenci eğitim öğretim görmektedir." dedi.

Rektör Karaman, temeli atılan Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ile ilgili de bilgi vererek: “16 bin metrekare inşaat alanına sahip olan binada, 16 derslik, 18 laboratuvar, 12 idari ofis, 86 öğretim elemanı ofisi, toplantı salonu, yemekhane, kantin, toplantı odası, kütüphane ve konferans salonu ile kapalı otopark bulunmaktadır. Son 8 yılda üniversitemize fiziki alan anlamında 260 bin metrekare kapalı alan kazandırdık." dedi.

Tören, RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin hayırlı hizmetlere vesile olması için İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İmran Çelik'in dua etmesi ve protokol üyeleri tarafından fakülte binasının ilk harcı için butona basması ile sona erdi.