RTEÜ'nün Dijitalpark Teknokent'inin Temeli Atıldı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Türk-Alman Üniversitesi ortaklığında yapılacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dijitalpark Teknokent'in temeli atıldı.

Dijitalpark Teknokent’in İstanbul Çekmeköy Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törene, Dijitalpark Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı ve Dijitalpark Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı.

Bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin kuruluşunun 15. yılı olduğunu belirten Rektör Hüseyin Karaman, “Üniversitemiz bünyesinde Teknokent kurmak için uzun bir süredir etüt çalışmaları yaptık. Ancak özellikle Rize'de sanayinin çok sınırlı olması bizim önümüzü kapatıyordu. Tam da bu aşamalarda Türk Alman Üniversitesi ile ortak teknokent kurma fikri gündeme geldi. Dijitalpark Teknokent'in Üniversitemiz ve ülkemizin ar-ge potansiyelinin gelişmesi ile ülkemizin milli sanayi hamlesine katkısı olmasını diliyorum." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ise konuşmasında, bugün son on dokuz yılda neredeyse sıfırdan inşa edilen 'Ar-Ge ve Yenilik' ekosistemine yeni bir aktörün daha dahil olduğuna işaret ederek, teknoparkların, teknolojik bilginin üretilmesi ve ticarileştirilmesi sürecindeki kritik rolleri dolayısıyla ekosistemin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Bakan Varank, "Bugün temelini attığımız teknoparkımızın, üniversitelerimizi girişimci ve yenilikçi birer üniversite olma yolunda güçlendireceğine inanıyorum. İstanbul ve Rize'deki yerleşkeleriyle birlikte tam kapasiteye ulaştığında, 4 bin tam zamanlı Ar-Ge personelinin çalıştığı 300 girişimciye ev sahipliği yapacak önemli bir yatırımdan bahsediyoruz, hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Bakan Varank, Dijitalpark Teknokent'in de altyapı, idare binası ve kuluçka merkezi inşasına şimdiye kadar yaklaşık 15 milyon TL'lik hibe verdiklerini ve önümüzdeki dönemde de desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.