RTEÜ ile TAÜ'nün Teknokent projesi gerçekleşiyor

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türk- Alman Üniversitesinin ortak yürüttüğü Teknokent kurma projesi Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yaklaşık 1 yıl önce çalışmaları başlanan “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen süreç tamamlanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan söz konusu karar, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'nun 4. maddesi gereğince verildi.

Aynı anda iki farklı ilde kurulacak olan Teknokentlerden bir tanesi RTEÜ Zihni Derin Yerleşkesi üzerindeki 3 bin 506 m2'lik bir alanda, diğeri ise İstanbul Çekmeköy’de bulunan 40 bin 382 m2'lik bir alanda kurulacak.

Tek şirket çatısı altında faaliyet gösterecek olan Teknokent'in aynı anda iki farklı şubesi olmuş olacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Türk Alman Üniversitesi Geliştirme Vakfı birlikteliğinde temeli atılan Teknokent Projesi ile Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten şirketlere, araştırmacılara ve akademisyenlere modern alt ve üst yapı imkânları sunulması hedeflenirken belirlenen söz konusu alanlarda Ar-Ge merkezleri, bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapan şirketler ve geliştirilen teknolojilerin uygulanabilirliğini onaylamak üzere farklı sektörlerden teşebbüsler bulunacak.