RTEÜ ile İÜ Cerrahpaşa güçlerini birleştirecek

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında başta sağlık ve eğitim olmak üzere birçok alanda iş birliği sağlanacak.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın daveti üzerine Rize'ye gelen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, RTEÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sabri Balık ile birlikte bir hastanın omuz artroskopisini gerçekleştirdi.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Nuri Aydın “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında akademik ve eğitim anlamında bir takım iş birliklerini oluşturmak ve bunu geliştirmek açısından, üniversitenin imkânlarını görmek, Rize şehrini görmek ve bu şehirdeki aktivitenin artması açısından da bizler her tür katkı ve desteği sağlamak için çaba göstereceğiz.” dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise yaptığı açıklamasında kendisinin de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu ve bu yüzden Cerrahpaşa'nın özel bir yeri olduğunu söyleyerek, "Cerrahpaşa, ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesi, tıp alanında zaten en öncülerinden bir tanesi. Amacımız, iki üniversite arasında nasıl bir iş birliği yapabiliriz, sadece sağlık alanında değil, üniversitemize ve Rize’mize nasıl katkıda bulunabilirizin görüşmelerini yapıyoruz. Hocamızı davet etmemizin asıl amacı, kendi gözüyle de üniversitemizi daha yakından tanıması, bizleri daha iyi anlamasını sağlamak olacaktır. Bu iş birliğinden dolayı da hocamıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.