RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi inşaatı devam ediyor

TAKİP ET

Rize Valisi Kemal Çeber, inşaatı devam etmekte olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde incelemelerde bulundu.

Vali Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile birlikte İslampaşa Mahallesinde inşaatı devam eden Diş Hekimliği Fakültesinde ve aynı mahallede inşasına devam edilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ali Hazar Karamehmetoğlu incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Vali Çeber, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesi binasının 20 Aralık 2019 tarihinde tesliminin planlandığını belirterek; “11 bin metre kara arsa üzerinde 25 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip fakülte binamız, 2 bloktan oluşuyor ve bina içerisinde 7 derslik, 9 adet laboratuvar, 80 ofis, 5 adet ameliyathane, yataklı servis, 12 adet muayene odası, tomografi, mr, ultrason ve röntgen odaları ile konferans salonu yer alacak” dedi.

1400 metrekare kapalı otopark, kütüphane, kantin, yemekhane, mescit gibi bölümlerin de yer aldığı fakülte binasıyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Hüseyin Kahraman ise inşaatta % 25'lik bir fiziki gerçekleşmenin sağlandığını vurguladı.