RTEÜ'de Çay Çalıştayı düzenlendi

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Çay Çalıştayı yoğun bir katılım ile düzenlendi.

Yükseköğretim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının birlikte yürüttükleri “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 2018 yılında çay alanında pilot üniversite olarak seçildi.

RTEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Çay Çalıştayına Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan ve çay konusunda çalışmaları bulunan akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin'in açılış konuşmasının ardından Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen yaptığı konuşmada çayın bölge ve ülke için öneminden bahsederek yapılan ve yapılacak çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Programın devamında farklı üniversitelerde çay alanında araştırma yapan öğretim üyelerinin ve RTEÜ'de yürütülen TÜBİTAK KAMAK-1007 projesinin sunumlarının yapıldığı iki oturum gerçekleşti.

Programa Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aksoy, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, kamu kurumları ile özel sektör ve STK temsilcileriyle üreticiler ve akademisyenler katıldı.