RTEÜ'de 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitenin kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve Rize’nin eski Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençler, büyüyen, gelişen Türkiye'ye siz de katkı sağlayacaksınız. Siz de bu Türkiye'ye enerji verecek, kalkınması için çaba harcayacaksınız." dedi.

Öğrencilerin yurt sorununu çözmek için büyük çaba harcadığına değinen Bak, 16 yıllık iktidarları döneminde yurtlardaki yatak sayısını 132 binden 638 bine çıkardıklarını ifade etti.

Bu yılın sonunda yatak sayısını 710 binlere çıkaracaklarının bilgisini veren Bak, "4 yıldızlı otel konforunda kredi yurtlar kurumumuz var. Rize'ye de yeni yurtlar yapıyoruz. Rize Karadeniz'in cennet köşesi ve insanları enerji doludur. Gençliğin, öğrencinin olduğu yerde de enerji olur." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın ardından bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin akademik kadrosunu tebrik ederek, “Gelişmelerdeki seyri, grafikleri yakınen inceledim, biliyorum. Yüz akısınız.” ifadesini kullandı.

Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin çok güzel bir noktada olduğunu vurgulayarak, “Bir kere ismi Recep Tayyip Erdoğan, bir dünya liderinin ismini taşıyor. Dolayısıyla da dünya lideri bir üniversite olmalı.” diye konuştu.