RTEÜ, DASK Tasarım Yarışmasında 5. oldu

TAKİP ET

Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından 5.'si düzenlenen ve inşaat mühendisliği lisans düzeyinde en kapsamlı yarışma niteliği taşıyan DASK Depreme Dayanıklı Tasarım Yarışması'nda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) takımı Bahçe Kule Süit Otel projesi ile 5. oldu.

7-9 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivlerinde gerçekleştirilen yarışmaya tüm üniversiteler davet edildi.

Proje hazırlayan 84 üniversite arasından, ilk önce üniversitenin kendi içinde çıkardığı projeler arasından en iyi olanının yarışma kurulu tarafından belirlendiği organizasyonda 24 üniversite finale katılmaya hak kazandı.

RTEÜ Tomurcuk Ön Kuluçka Merkezi’nde hazırlanan projenin Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi ALİ Gürbüz yaptı. Projede görev alan öğrenciler Muhammet Taha Naziroğlu, Harun Keşen, Murat Yalçınkaya, Hızır Erdoğan ve Ömer Faruk Karaçal’dan oluşan RTEÜ takımı Bahçe Kule Süit Otel projesi ile yarışmada beşinciliği elde etti.

Yarışma kapsamındaki belirlenen kurallara göre tasarlanan ölçekli bina maketleri bir seri sarsma masası testlerine tâbi tutularak deprem performansları deneysel bir şekilde belirlendi.