RTEÜ Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü'nden Azerbaycan'a Teknik Gezi

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından Çay Eğitim Projesi kapsamında Azerbaycan'a teknik gezi düzenlendi.

21-26 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen teknik gezide Lenkeran'daki Osaküçe ve Sinovli bölgelerinde yer alan çay plantasyonlarında toprak yapısı, gübreleme, hasat, yeni bahçelerin tesisi ve fidan üretimine yönelik mevcut durum incelemesi yapıldı. Osaküçe ve Sinovli alanlarında yer alan çay bahçelerinin mevcut durumu, iyileştirme çalışmaları ve olası iş birliklerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Programın ardından Azerbaycan Meyvecilik ve Çaycılık Araştırma Enstitüsü Lenkeran Çay Fidanlığına ziyaret gerçekleştirildi. Abdullayev Ferman ve Seleksiyon Şube Müdürü Dr. Sabir Ramazanov enstitüye ait çay genotipleri ve örnek bahçeler hakkında ekibe bilgi verdi.

Gezide RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, öğretim üyeleri Doç. Dr. Keziban Yazıcı, Doç. Dr. Ali Paşa Hekimoğlu ile Öğr. Gör. Nergiz Dila Şenol Özdoğan, Öğr. Gör. Yasemin Yavuz Abanoz ve ÇAYKUR Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ayhan Haznedar yer aldı.