RTE Üniversitesi TSE Kalite belgesi aldı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi verildi.

RTEÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen Belge Takdim Töreni ve TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Yükseköğretimde Kalite Standardları” konulu konferans, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan RTEÜ Rektörü Prof. D. Hüseyin Karaman, “Üniversite olarak sadece bir bölümde veya bir fakültede değil Üniversitemizin tamamında Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

RTEÜ’nün akademik performans ve başarısı ile kalitesini artırma noktasında bugüne kadar birçok adımlar attığını ifade eden Rektör Karaman, "Bir yıl süren süreç sonunda sadece bir bölümde veya bir fakülte ve yüksekokulda değil Üniversitemizin tamamında ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandık. Bu bizim için büyük bir başarı ve büyük bir gururdur.” dedi.

Rektör Karaman’ın konuşmasının ardından TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin konferansını gerçekleştirdi.

Program sonunda TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a takdim etti.

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize İl Emniyet Müdür Vekili Nahit Karakaş, Rize İl Jandarma Komutanı Alb. Hakan Dedebağı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel katıldı.