RTE Üniversitesi'nden KPSS Sınavı başarısı

TAKİP ET

RTE Üniversitesi, 2013 yılı içinde yapılan KPSS Sınavında büyük bir başarıya imza atarak, kendi alanındaki bir çok üniversiteye fark atarak ilk 11 içerisinde 4 derece elde etti.

ÖSYM, her yıl bütün üniversitelerin merakla beklediği ve kendi bölüm ve programlarının Türkiye üniversiteleri arasındaki sırasının bulunduğu yeri öğrendikleri “Yükseköğretim Programlarına Göre 2013 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Lisans) Sonuçları” adlı kitabı yayınladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2013 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Türkiye 4.'sü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü ile İlahiyat Fakültesi Türkiye 6.'sı, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü de Türkiye 11.'si oldu.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2013 KPSS Lisans Sonuçları kitapçığındaki bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümleri ile İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türkiye’deki bir çok köklü ve büyük üniversiteyi geçerek kendi bölümleri arasındaki sıralamada önemli bir başarıya imza attılar.

Başkanlık tarafından yayımlanan istatistiklere göre Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 2012 yılında Türkiye üçüncüsü olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bu yıl da aynı başarıyı devam ettirerek üst sıralardaki yerini korudu. 2011 yılında Türkiye beşincisi, 2012 yılında Türkiye birincisi olan İlahiyat Fakültesi 2013 yılında da Türkiye altıncısı oldu.