Rizesporlu futbolcular 3 ve 6 maç ceza aldı

TAKİP ET

İstanbul deplasmanında 5 kırmızı kartın çıktığı Ümraniyespor maçında kart gören Çaykur Rizespor U19 takımı futbolcularına 3 ve 6 maç ceza verildi.

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi B Grubu 25. Hafta maçında Çaykur Rizespor U19 ekibi, Cesar Grup Ümraniyespor U19 deplasmanına konuk olmuştu. 0-0 berabere biten maçın 80'inci dakikasında çıkan olaylar nedeniyle Ümraniyesporlu 3 futbolcu ve Rizesporlu 2 futbolcu kırmızı kart görmüştü.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), 12 Mart tarihli 56'ncı toplantısında olaylı maç nedeniyle futbolculara hakem ve gözlemci raporlarına göre 2, 3 ve 6'şar maçlık men cezası verdi.

İlgili karara göre rakip takım oyuncularıyla kavga ettiği için Çaykur Rizesporlu profesyonel futbolcu Muhammet Çelik'e 3 maç müsabakalardan men cezası verilirken, takıma sezon başında transfer edilen Batuhan Çakır'a ise kavga ettiği için 3 ve hakeme sözlü hakaret ettiği için 3 maç daha olmak üzere 6 maç men cezası verildi.

Aynı müsabakadan dolayı Ümraniyesporlu Alperen Ayvaz ve Muammer Denizhan Taşkan'a rakip oyuncularla kavga etmelerinden dolayı 3'er maç, Hamza Hacıoğlu'na ise rakibe sözlü hakerette bulunmasından dolayı 2 maç müsabakalardan men cezası verildi.

Beş kırmızı kartın çıktığı maçın ardından Rize'ye dönen Çaykur Rizespor U19 takımı kafilesi, bu kez hem İstanbul Sahiba Gökçen Havalimanında, hem uçakta ve hem de Trabzon Havalimanında Trabzonspor U19 ve U17 takımlarının sözlü ve fiziksel saldırılarına uğramışlardı.

İlgili haberler

U19 maçında gol sesi çıkmadı ama 5 kırmızı kart çıktı

Çaykur Rizespor U19 takımına çirkin saldırı