Rizespor'un kuruluş tarihi 1919 olarak değiştirilsin!

TAKİP ET

Rize'nin Cumhuriyet tarihinden önce kurulan ilk takımının Rize İdman Yurdu olması, Rizespor'un kuruluş tarihinin de değiştirilmesi gerektiğini gündeme getirdi.

Rizespor Sosyal Grubu tarafından gündeme taşınan konuyla Rizespor'un temellerinin 1919 yılında atıldığı iddia edildi.

Resmi kaynaklara göre Rize'nin 1919 yılında Cumhuriyet tarihinden önce ilk kurulan futbol takımının Rize İdman Yurdu olması. Çaykur Rizespor'un da 1953 olan kuruluş tarihinin 1919 olarak değiştirilmesini gündeme getirdi.

Eski Başkan Kasap da destek verdi

1919 yılında kurulan Kırmızı-Beyaz renkli Rize İdman Yurdu futbol takımının Osmanlıca logosunun da paylaşıldığı Rizespor'un kuruluş tarihinin 1919 olarak değiştirilmesi çağrısına Rize Eski Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap da destek vererek, "Rize idman Yurdu spor kulübünün varlığı kaynağa dayanıyor ise bu yeni bir açılımın gerekçesi olabilir. Yani Rizespor'un kuruluşu 1953 değil 1919 olarak başlatılabilir. Malum Süper Ligde 1923'den önce kurulmuş az sayıda kulüp var. Kurum ve kuruluşların tarihi ne kadar eskiye dayanırsa o derecede hem kendileri hem de bulundukları şehir/bölge/semt vb için prestijli olur. Eğer böyle bir açılım olursa, logo çalışması yeniden değerlendirilebilir." yorumunda bulundu.

2015 yılında TRTSpor kanalında yayınlanan "Semboller ve Renkler" isimli programda da Rizespor'un temellerinin 1919 yılında Rize İdman Yurdu takımıyla birlikte atıldığı belirtilerek, logosunun ise 30 yıldan uzun bir süre kullanıldığı ifade ediliyor.

Taraftar 1919 diyor!

Öte yandan 1981 yılında çeşitli kulüplerin birleşmesiyle kurulan Konyaspor'un 2016 yılındaki kongrede kuruluş yılını 1922 olarak değiştirmesi, Çaykur Rizespor taraftarlarını da harekete geçirdi. Rizespor Sosyal Grubu bünyesinde yer alan Yeşil-Mavili taraftarlar, Rizespor'un da kuruluş yılının 1919 olarak değiştirilmesi çağrısında bulundular.