Rizespor'un genç futbolcusu Efe Tecimer sakatlandı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un genç futbolcusu Efe Tecimer, antrenman esnasında yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 5 ay sahalardan uzak kalacak.

Haber: Turgay AYHAN

Çaykur Rizespor’un 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Efe Tecimer, liglere verilen Milli arada Mehmet Cengiz Tesislerinde yapılan antrenmanda yere ters basınca çapraz bağını kopardı. Doktor kontrolünde olan genç Efe’nin önümüzdeki günlerde ameliyat olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz sezon başında Yeşil-Mavili ekibin U19 takımına katılan ve aynı zamanda Fenerbahçeli eski futbolcu Hakan Tecimer’in de oğlu olan Efe Tecimer, kısa zaman sonra A takım ile antrenmanlara başlamış ve devre arasında takımıyla 4 yıllık profesyonel sözleşmeye imza atmıştı. Geçen sezon U19 takımıyla 25 maça çıkan ve Süper Ligde ise 3 maçta forma şansı bulan Efe, bu sezon ise 2 maçta oyuna dahil olmuştu.

Öte yandan Çaykur Rizespor sahasında ağırladığı ve 2-0 mağlup ettiği Bodrumspor maçında takımı 1-0 öne geçiren Sefa Yılmaz, talihsiz şekilde sakatlanan Efe Tecimer'e moral vermek amacıyla attığı gol sonrasında Efe'nin formasını alarak tribünlere gösterdi. 

Efe sahanın kurbanı oldu

Yaklaşık 5 ay sahalardan uzak kalması beklenen yetenekli futbolcuyla ilgili konuşan Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Efe’nin yaşadığı sakatlığın nedenini antrenman sahalarının bozuk olmasına bağlayarak, “Ben burada sahalar iyi değil dediğim zaman bazı arkadaşlar maalesef gülüyordu. Efe de maalesef sahanın kurbanı oldu. Antrenman esnasında ters bastı. Çok üzüldüm, yetenekli bir kardeşimizdi ve umarım en kısa zamanda geri döner.” dedi.

Sahalar düzeltilmezse başka sakatlıkların da gelebileceğini belirten Korkmaz, “İki antrenman sahamız var ve maalesef Ekim ayının sonuna kadar bir sahamızı bakıma aldık. Düzelene kadar o sahaya girmeyeceğiz ve tek saha ile elimizden gelen çalışmayı sürdüreceğiz. Bu süre içinde maalesef sahadan kaynaklı bilek, aşil tendomu ve kasıkla ilgili bazı sakatlıklar da olabilir.” ifadelerini kullandı.