Rizespor tarihindeki 29 ilginç olay kitaplaştırıldı

TAKİP ET

Rize'de yaşayan araştırmacı Mehmet Tahsin Tansu, Çaykur Rizespor'un 29 maçının hikayesini yazarak kitap haline getirdi.

Çaykur Rizespor’un bugüne kadar oynadığı 29 farklı müsabakanın, futbolcu ve hakem kadroları, teknik direktörleriyle ve maçların hikayelerini araştıran 40 yaşındaki Mehmet Tahsin Tansu isimli araştırmacı, Rizespor'un 29 maçını kulüpte oynamış olan eski futbolcularıyla bire bir görüşerek veya maçların eski gazete küpürlerinden bularak hazırladı.

Şu ana kadar Rizespor için yazılan en detaylı kitap olma özelliğini taşıyan çalışma için bir yayıneviyle anlaşan Tansu, kulüpten veya başka bir yerden destek almayarak kendi cebinden çalışmayı kitap haline getirtti.

Rizespor'un maç sırasında yaşamış olduğu ilginç olayları kaleme aldığını söyleyen Mehmet Tahsin Tansu, "Bazı maçların hikayeleri günümüzde pek bilinmediği için hikayelerin tozlu raflarda kalmasına gönlüm razı olmadı. Bu hikayeleri o dönem oynayan futbolcu abilerden dinledim. Bazı maçın hikayelerini de gazete küpürlerinden araştırarak, hikayeleştirerek hazırlayarak kitaba ekledim" dedi.

2 ayda kitabı yazmayı tamamladığını söyleyen Araştırmacı Tansu, "Kitabı yazmaya 2020 yılının Ağustos ayında yazmaya başladım. Ekim ayında da tamamladım. Tam 28 tane hikaye yazmıştım. Bir tane yayın eviyle görüşmüştüm. Yayın evi kitabı basabileceğini söyleyince bir hikaye daha eklemek istedim. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynadığımız hakem kararlarıyla öne çıkan Galatasaray maçının hikayesini ekleyip tamamladım. Geçen sezon oynanan 2 Galatasaray maçı da Rizespor tarihi açısından en skandal maçlardan biriydi" dedi.

Rizespor'un resmi müsabakalara çıktığı 1968 yılından itibaren tüm istatistiki bilgileri de hazırlayan ve kitaplaştırmaya çalışan Tansu, çıkardığı kitabından ise Rizespor kulübünden herhangi bir destek almadığını belirtti.